Jeff Mills i NASA muzikom otkrivaju svemir na NTS radiju

"The Outer Limits"

Američki DJ i producent Jeff Mills i NTS Radio najavili su interdisciplinarnu emisiju istraživačkog karaktera u šest epizoda naslova “The Outer Limits”. Riječ je o “konceptualnom iskustvu slušanja stvorenom u suradnji s NASA-om i Millsovom etiketom Axis Records” u okviru koje se istražuju područja astrofizike i znanstvene fantastike kroz naraciju i Millsovu apstraktnu svemirsku zvučnu kulisu.

“Prvo poglavlje The Outer Limits istražuje različite teorije o najčudnijoj pojavi u svemiru: crnoj rupi. Unutar crne rupe nalazi se točka u svemiru beskrajne gustoće i gravitacije, iz čega ništa, pa čak ni svjetlo, ne može pobjeći. Taj fenomen je poznat kao “singularnost”. Ova epizoda je podijeljena na četiri različita dijela, naziva “Paralelna stvarnost”, “Crvotočine”, “Vrijeme unatrag” i “Mirovanje vremena”, za koje je soundtrack komponirao Jeff Mills, a izvedbu potpisuju američka pijanistica Kathleen Supové i britanski violinist Thomas Gould.”

“Radeći na radiju gotovo cijelo desetljeće tijekom 1980-ih stekao sam novi uvid u to kako zvuk i muzika mogu biti utjecajni mediji. Sloboda koja mi je bila dopuštena u to vrijeme, da puštam u eter što poželim, nagnalo me na razmišljanje kako slušateljima učiniti program zanimljivim i informativnim. To mi je dalo inspiraciju za pristup “The Outer Limits” emisiji, da napravim radio emisiju koja podsjeća na TV znanstvenu fantastiku”, kazao je Mills.

Program je napisao, producirao i prezentirao Mills osobno, NTS Radio će emitirati prvu epizodu “Black Hole” 17. siječnja, dok je emitiranje posljednje predviđeno za kraj godine, 28. studenog.

Chapter I “Black Hole”
17.01. 15:00

Chapter II “Apolo 18”
14.03

Chapter III “Star People”
30.05.

Chapter IV
15.08.

Chapter V
26.09.

Chapter VI
28.11.