Grad Zagreb ruši kultni zagrebački klub Jabuku

Jabuka je odgojila generacije

Zahuktava se saga oko rušenja kultnog zagrebačkog kluba Jabuka, koji se uoči svog 50. rođendana suočava s invazijom bagera, a cijeli je slučaju dospio i na dnevni red u Hrvatskom saboru. Sve je započelo rušenjem bine na terasi kluba od strane Grada Zagreba, za koje je voditelj kluba, Marin Viduka Stiv, izjavio da je nezakonito.

“Protiv njih i svih odgovornih osoba morat ćemo podnijeti kaznene prijave. Za opstanak Jabuke borit ćemo se svim zakonitim sredstvima. Apeliramo na Ministarstvo kulture da zaštiti Jabuku kao kulturnu baštinu i da ne dopusti da ju isti barbari razore kao što su to napravili i Saloonu”, kazali su iz Jabuke.

Jučer su se u priopćenju oglasili i iz Grada Zagreba navodeći da su upravo oni vlasnici prostora te da bespravni korisnici u njemu obavljaju ugostiteljsku djelatnost, koji k tome imaju nepodmirena dugovanja u ukupnom iznosu od 168.785,62 kuna.

“Grad Zagreb vlasnik je poslovnog prostora na Jabukovcu 28, površine 147,08 četvornih metara, kojeg bespravno bez sklopljenog ugovora s Gradom, koriste Glazbeno scenski klub Jabuka (u likvidaciji) i Glazbeni klub Jabuka d.o.o., te je Grad protiv Glazbeno scenskog kluba Jabuka pokrenuo postupak radi ispražnjenja prostora i predaje u posjed Gradu”, napisao je u priopćenju Damira Lasića iz Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.