Znanost dokazala: Samo dva rejva mjesečno produžuju životni vijek

Drastično veći osjećaj samopouzdanja i bliskosti s drugim ljudima

Nova studija koju je izradio O2 tim na čelu s Patrickom Faganom, stručnjakom za bihevioralnu znanost, tvrdi da odlasci na nastupe uživo dvaput mjesečno mogu produžiti naše živote čak devet godina.

Do tog su zaključka došli radeći psihometrijske testove te prateći otkucaje srca “partijanera” na temelju čega su utvrdili da zbog svog pozitivnog djelovanja živih nastupi kod posjetitelja drastično povećavaju osjećaj samopouzdanja i bliskosti s drugim ljudima.

Statistički podaci ukazuju na činjenicu da su ljudi koji posjećuju nastupe uživo jednom u dva tjedna sretniji, zadovoljniji i produktivniji.

Fagan se osvrnuo na svoje istraživanje ovim riječima: “Naše istraživanje pokazuje da koncerti mogu imati izniman utjecaj na zdravlje, sreću i blagostanje – pod uvjetom da dvaput tjedno ili redovito prisustvujemo takvim eventovima. Sjedinjujući naša otkrića i O2 istraživanje dobili smo recepta koji kazuje da odlasci na nastupe uživo jednom u dva tjedna mogu produžiti život za gotovo cijelo desetljeće.”

Već znamo da oni koji redovito odlaze na glazbene koncerte ili barem u disko klubove žive znatno sretnije živote od onih koji tome nisu skloni.