Novi jumbo plakat podsjeća: “Detroit je mjesto rođenja techno muzike”

Movement festival uoči novog izdanja ne želi da zaboravite

Približava se datum održavanja detroitskog Movementa, jednog od ključnih festivala elektroničke muzike, a tim je povodom na ulasku u grad osvanuo billboard na kojem piše: “DETROIT JE MJESTO ROĐENJA TECHNO MUZIKE”.

Movement-Detroit-Billoard-2018-DETROIT-IS-THE-BIRTHPLACE-OF-TECHNO-MUSCI

Prethodni jumbo plakat prekrivao je gotovo cijelu zgradu, a bio je reklama za Movement festival koji će se održati u razdoblju od 26. do 28. svibnja. Organizatori su se sada odlučili na nešto drastičniji marketinški potez, tako je na istom mjestu sada osvanuo gore navedeni natpis vrlo jasne poruke – podsjetnik na povijesnu važnost Detroita kao kolijevke techno zvuka.

Movement-Detroit-Billoard-2018-DETROIT-IS-THE-BIRTHPLACE-OF-TECHNO-MUSCI_night

Među imenima koja će nastupiti na ovogodišnjem nalaze se Modeselektor, Carl Craig, Stacey Pullen, DJ Stingray, Marcel Dettmann, Charlotte de Witte, Nina Kraviz, Nastia, Tiga, Helena Hauff, Dubfire, Eats Everything, Laurent Garnier, Ellen Allien, The Martinez Brothers, Loco Dice, Maceo Plex, Luciano i Wu-Tang Clan.

Movement festival se održava još od 2006. godine, a specijalitet koji nudi je uvijek cutting edge techno! Doduše, njegova povijest seže još i dalje – izvorno se održavao kao Detroit Electronic Music Festival od 2000. do 2002., zatim kao Movement 2003. i 2004., te kao Fuse-In 2005., da bi na kraju njegovo puno ime bilo definirano kao Movement Electronic Music Festival.