Aviciijev neobjavljeni album “njegova je najbolja glazba posljednjih godina”

Neil Jacobson iz Geffen Recordsa izjavio je kako je preminula EDM zvijezda radila na "nevjerojatnoj, magičnoj muzici"

Dok svijet još oplakuje prerani odlazak švedske EDM zvijezde, koji je 20. travnja pronađen mrtav u Muscatu u Omanu u 28. godini života, njegov suradnik Neil Jacobson otkrio je za časopis Variety da su njih dvojica radili na novom Aviciijevom albumu prije njegove smrti.

“Radili smo na novom materijalu, iskreno, bila je to najbolja glazba koju je napravio u posljednjih nekoliko godina. Znam to jer sam radio na svim njegovim albumima. Bio je iznimno inspiriran. Bio je entuzijastičan” – kazao je Jacobson.

“Bili smo primorani odrediti vrijeme sessiona, jer je Tim želio raditi 16 sati u komadu, takva mu je bila narav. Trebali smo ga izvlačiti od tamo. Kao, ‘Tim, hajde. Idi u krevet. Odmori se.’ To je tragedija. Imamo tu nevjerojatnu, magičnu muziku.”

Jacobson je na kraju dodao da ne zna što će biti s materijalom na kojem su radili, s obzirom na to da se do sada nije našao u takvoj situaciji. “Posavjetovat ćemo se s njegovom obitelji i zajedno ćemo pokušati ustanoviti što bi Tim želio da učinimo.”

Vijest o Aviciijevoj potresla je glazbeni svijet i njegove fanove diljem svijeta, a više desetaka tisuća ljudi okupio se na trgu Sergels torg u Stockholmu slaveći njegov život. Njemu u čast zvonik najviše crkve u Nizozemskoj odzvonio je note hitova “Wake Me Up”, “Without You” i “Hey Brother” što možete pogledati OVDJE.