Outcome: Samo je nebo granica jednom kad uhvatiš “frekvenciju” publike

Upoznajte relativno novi duo s juga Hrvatske, a u Klubikon Podcastu poslušajte kakav zvuk plasiraju

Dugogodišnji prijatelji s juga Hrvatske, nekad članovi Deepholics ekipe, splićanin Noor i hvaranin Vice Vicious, shvativši da dijele isti glazbeni ukus prije dvije godine su započeli zajednički rad pod imenom Outcome.

Premda relativno novi na sceni, već su nastupali u Hrvatskoj, Srbiji, Francuskoj i Švicarskoj, a istovremeno rade i na vlastitoj produciji, pa su nedavno izdali svoju prvu traku “Orbis” na kompilaciji talijanske etikete DNC Limited.

Upalite novi Klubikon Podcast i poslušajte kakav zvuk plasira duo Outcome, a u intervjuu ih pobliže upoznajte i otkrijte koja izdanja spremaju u skoroj budućnosti.

Za početak, kakav ste nam miks snimili za Klubikon Podcast?

Miks koji smo snimili za Klubikon je “putovanje” kroz stil glazbe koji trenutno osjećamo, odnosno predstavlja pravac glazbe koji nas inspirira i koji volimo. Radi se o klasičnom studijskom DJ miksu.

Svaki put kada radimo miks pomno biramo pjesme na način da miks ima svoj početak, zaplet, rasplet i kraj. Uvijek je to teška dilema, jer u trenutku kada radimo miks uvijek ima 15-20 aktualnih pjesama koje nam se sviđaju, ali ne možeš sve ubaciti u miks, pogotovo ako radiš miks u trajanju od 60 min. Kako se glazba konstantno mijenja i evoluira, tako se i naš “sound”, odnosno still mijenja. Nema tu prevelikih oscilacija, jer uvijek “plivamo” između deep house, house i techno zvuka.

Kao dvojac relativno ste novi na sceni, predstavite se publici!

Outcome je projekt star oko dvije godine, međutim, naša suradnja traje malo duže, jer smo Goran i ja bili dio Deepholic projekta s ostatkom ekipe. Tu smo se i upoznali te došli na ideju da osnujemo zajednički alias Outcome. Teško je danas naći partnera koji ima isti ukus za glazbu, te istu viziju kao i ti. Mi smo kliknuli i krenuli u projekt skupa, a što smo se više družili shvatili smo da smo na istoj frekvenciji, te da težimo jednakim ciljevima.

Zašto Outcome? Što vama znači Outcome?

Oko imena je uvijek problem, dosta imena je zauzeto, tj. Iskorišteno. Imali smo uži izbor imena, ali Outcome se svidio obojici, pa je odluka je bila laka. Outcome u prijevodu znači ishod, a po samoj definiciji predstavlja mogući rezultat eksperimenta. Svaki mogući ishod određenog eksperimenta je jedinstven i različit, onda možemo reći da je ovaj ishod rezultat glazbenog eksperimenta između Noor-a i Vice.

Outcome_2

Gdje nalazite inspiraciju i koja je glazba imala najveći utjecaj na vas?

Inspiraciju pronalazimo u glazbi i artistima iz različitih era i žanrova, od Depeche Modea, Giorgia Morodera, Hansa Zimmera, Kraftwerka, te Mobyja, a jedan od glavnih izvora inspiracije nam je i filmska glazba. Kad je riječ o etiketama na nas najveći utjecaj ima glazba izdana za Diynamic, Innervisions i Afterlife.

Kako gledate na današnju scenu u našoj regiji?

Scena u regiji je živnula, ima dosta izvođača koji polako grade internacionalne karijere, što nam je izuzetno drago, jer nije lako napraviti “proboj”. Trnovit je put do cilja, kao i u svakom poslu.

Već ste izdali prvu traku za DNC Limited kompilaciju. Kako je nastala traka “Orbis” i je li to zvuk kakav možemo od vas očekivati i ubuduće?

“Orbis” je naše prvo izdanje koje je prije dva tjedna izdano na talijanskoj etiketi DNC Limited, kao jedna od pjesama na kompilaciji “Another Journey”. Trake im redovito vrte Tale Of Us, Mind Against, te ostatak Afterlife ekipe.

Trebalo nam je dosta vremena da završimo projekt zato što je sama pjesma imala dosta verzija, a mi smo nekako tražili svoj “sound” i konačno smo došli do cilja, odnosno do verzije koja nas zadovoljava.

Ovo je definitivno zvuk koji možete očekivati od nas, međutim, glazba se konstantno mijenja, pa tako i naš sound, ali naš je pravac melodični deep house, house i techno.

Vjerujemo da prije ljetne sezone radite na novoj muzici, možemo li očekivati nova izdanja?

Upravo radimo na novim pjesmama koje bi trebale ugledati “svjetlo dana” krajem ove godine, nadamo se. Što se tiče neizdanih, ali završenih projekata, potpisali smo za još dva zanimljiva labela. ”Altercatio’’ izlazi na danskom labelu Blindfold Recordsu na kojem izdaju Baime, Oliver Schories, Pete Oak, Third Son i Rafael Cerato.

Dok “Terra” izlazi na Ukrajinskom Eleatics Recordsu čije trake redovito vrte Solomun, H.O.S.H., Lehar, te ostatak Diynamic ekipe.

Što vas čeka u budućnosti? Koji su vaši ciljevi?

Od samog početka imamo jasnu viziju i plan, međutim, nikad ništa ne bude kako smo zamislili, jer ovo je okrutna branša u kojoj je trnovit put do cilja.

Ali kako je glazba za nas stav i stil života, nikada nećemo odustati od cilja. 🙂

Cilj je izdati na jednom većem labelu i osnovati vlastiti. Već se nešto kuha, ali tek kada sve bude spremno izaći ćemo s tim u javnost.

Već nastupali kao Outcome, kakvi su dojmovi? Kakve setove preferirate?

Do sada smo nastupali u Francuskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Švicarskoj. Svaka gaža je nova priča i izazov za nas, jednom kad uhvatiš “frekvenciju” publike samo je nebo granica.

Uvijek nastojimo biti originalni, te u našim setovima ispričati “priču” od početka do kraja, zato i preferiramo duže setove, jer onda imamo manevarskog prostora za uvod, zaplet, rasplet i kraj seta.

I za kraj, gdje vas možemo slušati u bliskoj budućnosti?

Ovaj vikend smo nastupili u klubu Mladost u Beogradu i sada slijedi malo zatišje, međutim, ljeto je pred vratima i ono je rezervirano za rezidenciju u klubu Carpe Diem, gdje ćemo imati svoju večer. U pregovorima smo za još neke evente, no o tome ćemo više kada bude potvrđeno.

Outcome_3

Tracklistu za “Klubikon Podcast 126 – Outcome” možete pregledati OVDJE.