Hrvatski Telekom tjera INmusic festival s Jaruna?

Sporna je bazna stanica koju HT gradi na Otoku mladeži, točno između dviju pozornica

INmusic Festival će po svemu sudeći nakon 12. godina biti primoran napustiti svoju matičnu lokaciju na Jarunu, a razlog je bazna stanica koju Hrvatski Telekom planira graditi točno između dviju pozornica popularnog hrvatskog festivala.

Direktor INmusica Zoran Marić naglasio je da se izgradnjom bazne stanice dovodi u pitanje sigurnost posjetitelja, te da bi to i zakonski označilo kraj INmusica na toj lokaciji, osim ako se ne ogluše na regulative.

“Podsjećamo, prema Zakonu o javnom okupljanju za sigurnost posjetitelja odgovornost snosi isključivo organizator. Zbog moralnih i zakonskih obveza organizator INmusic festivala nikada neće dovesti sigurnost posjetitelja u pitanje ni zbog kakvog razloga”, navodi se u izjavi organizatora INmusica.

Prema nekim navodima postavljanje je dogovoreno s Gradom prije prvog izdanja INmusica na Jarunu 2006. godine, a da bi ironija bila još veća bazna stanica koja zadovoljava najviše sigurnosne standarde gradi se upravo zbog potrebe festivala.

HT u svom priopćenju navodi da je za vrijeme održavanja INmusica na Otoku hrvatske mladeži zbog velikog broja posjetitelja potreban dodatni kapacitet, te da je konačna lokacija još uvijek na razini prijedloga, a njoj odlučuje Grad Zagreb koji je vlasnik i upravitelj prostora.

INmusic se održava od 25. do 27. lipnja, a nastupaju mnoga velika imena kao što su Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, David Byrne, St. Vincent i Alice in Chains.