Luciano: Uz mnogo srama skrivao sam svoju ovisnost 22 godine

Preporođeni švicarsko-kanadski DJ otvoreno o svojoj ovisnosti i psihičkim problemima

Potaknut nedavnom smrću kolege Aviciija, Luciano, švicarsko-kanadski DJ i vlasnik etikete The Cadenza, odlučio je na svom Facebook profilu progovoriti o vlastitoj depresiji i raznoraznim ovisnostima kojima je pokušao zaliječiti osjećaj usamljenosti i anksioznosti.

“Želio sam iznijeti svoje mišljenje o tome jer… Vrlo sam osobno doživio to što se dogodilo Timu (Berglingu)”, kazao je. “Ta usamljenost, izolacija i povrh svega osjećaj da me nitko ne razumije generirao je visoki stupanj anksioznosti, depresije… Poput mnogih drugih umjetnika i ja sam pronašao lijek za neobjašnjivu bolest u raznim drogama, lijekovima i alkoholu.”

“Danas mi je prvi rođendan… Točno prije godinu dana sam započeo rehabilitaciju u mjestu zvanom Dara na Tajlandu… Čuvao sam tu tajnu gotovo 22 godine”, kazao je Luciano.

Nakon gotovo dvadeset godina neprestanih turneja i stresa Luciano se uspio othrvati od ralja ovisnosti i preuzeti kontrolu nad svojim tijelom i duhom.

“Hvala Bogu što imam dragocjenu obitelj, tim i prijatelje koji mi pomažu dok prolazim kroz ovu radikalnu promjenu… Oni se brinu da me nitko više ne gurne s te litice ponovno.”

Ovaj švicarsko-kanadski DJ sada trijezan odrađuje 130 gigova godišnje, sa sviješću da je glazba sama po sebi čista magija, te da mu osim srca i mašte nisu potrebni dodatni stimulansi.

Lucianov Facebook post u cijelosti pročitajte OVDJE.