PREMIERE: Mike Krier spaja Pink Floyd s tech house zvukom

Mike Krier predstavlja novu školu tech house zvuka za Curiostiy Music, poslušajte "Colour Change"

Posle nekoliko saradnji sa Popof-om, Mike Krier se vraća sa novim EP-om pod nazivom “Colour Change”. Umetnik isporučuje tri originalne pesme za etiketu Curiosity Music koje će biti otkrivene, kao i izvanredni remiks pariške umetnice Animal & Me.

Uronjen u muziku još od tinejdžerskih godina, Mike Krier je sa pojavom rejv i besplatnih žurki otkrio spektar i moć elektronskih zvukova devedesetih godina: “Zahvaljujući andergraund sceni, naučio sam kako stvari funkcionišu. Osoba koja je stvarno učinila da želim da miksam je Lobotomix, DJ kojeg sam otkrio kada sam bio na rejv žurkama. Način na koji je puštao muziku mnogo mi se svideo. Ovo iskustvo muzike motivisalo je moje prijatelje i mene da kreiramo bend koji smo nazvali MF [za “Maison de Fou”, što znači kuća ludaka] i organizovati naše rejvove”, kaže on.

Za ovog tridesetšestogodišnjaka iz Pariza, muzika je “bekstvo, a više od hobija, strast”. Visoko pod uticajem house muzičke scene i rada njegovog prijatelja Popofa, Mike ne zaboravlja klasike: “Ja sam veliki obožavatelj Pink Floyda, benda uz koji sam se obrazovao muzički. U ‘Colour Change’ traci, postoji sempl iz njihove trake Shine on You Crazy Diamond, stoga ova psihodelična strana koja se može naći u naslovu i u samoj muzici.” Svojim gotovo šamanskim, toplim i šarenolikim spektrom zvukova, “Colour Change” predstavlja nov način pristupa tech house zvuku. U nastavku vam predstavljamo premijeru prve trake novog EP-a za Curiosity Music.

“Colour Change” EP izlazi za Curiosity Music 16. jula na Beatportu i 30. jula na drugim platformama za preuzimanje, a svoj primerak možete nabaviti OVDE.