BOHO: Jedino što želim je podijeliti magiju s ljudima

Iz Kölna na Klubikon Podcast nam dolazi šef etiketa Jannowitz Records i Jaw Drop Records

Novi gost Klubikon Podcast serije, DJ i producent Lars Kohl poznatiji kao BOHO, dolazi iz Njemačke, iz Kölna.

Direktor je etikete Janowitz Records čija je filozofija objavljivati “groovy techno s posebnim dodirom melodičnog i minimalnog ludila”, a vlastitu muziku izdavao je za etikete kao što Janowitz Records i Time Has Changed.

Tko je BOHO i kakvu muziku vrti, provjerite u nastavku.

Reci nam nešto o sebi. Tko je BOHO, a tko je Lars?

Boho je umjetnički profil rođen u glavi Larsa Kohla, direktora etikete Jannowitz Records. Boho jima zabavljačke odlike koje je upario s privlačnim i seksi gruvovima i savršeno probranim trakama. On je puno više od običnog umjetnika! On je čovjek s kapom obučen u crno – Lars je glasan i lud, međutim, on je vizionar. On određuje trendove, neprestano je u potrazi za novim talentima i novim zvukom. Izdanja etikete JAW uvijek su dio njegove selekcije, s obzirom na to da progresivan, minimalan i tech zvuk zrcali njegov karakter i karakter njegove etikete Jannowitz Records.

Što te motiviralo da počneš puštati muziku pred masama? Kako si postao DJ?

Čista strast! Ja sam glavni menadžer diskografske kuće i DJ! Ja sam muzika! Jedino što želim je podijeliti magiju s ljudima.

Koju vrstu muzike uglavnom vrtiš na svojim DJ setovima? Koju vrstu muzike slušaš kada si sam?

Moj fokus na setovima je ujediniti ljubitelje elektroničkog zvuka u magičan i dinamičan trip, preko housea do techna, bez muzičkih ograničenja, a da nisam kao svi iz industrije orijentiran isključivo na jedan žanr u svojim setovima. Vrsta muzike koju slušam kada sam sam… Ovisi o raspoloženju, uvijek slušam muziku s plutajućim gruvom, a ponekad se dogodi da hodam gradom i slušam Michaela Jacksona ili groovy Jazz.

Reci nam nešto o svom miksu za Klubikon Podcast.

Selektirao sam posebne trake za jednosatni Klubikon Podcast… Meni jedan sat nije dovoljan… Smatram da je to prekratko da povedem ljude na putovanje… Volim pričati priču u setovima koji traju od 3 do 6 sati. U ovom slučaju sam znao da imam samo jedan sat… Oh, da, odlučio sam se za seksi groove liniju s više vokalnih dionica. Dodao sam neke nove, neobjavljene trake s Jannowitz Records, ali i moje. Moji setovi su uglavnom mračniji, minimalni s manje vokalnih dionica. Za vas samo odabrao neke od traka za lagano slušanje, idealne za šetanje ulicom, vožnju automobilom, te za plesanje u vašem jebenom dnevnom boravku! Mogu samo reći… Poslušajte ga, pa ćete saznati kako sam se osjećao!

BOHO_3

Vodiš Jannowitz Records. Koja je filozofija etikete, te kakvu vrstu muzike i izvođača biraš?

Jannowitz Records je njemački label koji djeluje iz Kölna. Predstavljamo umjetnike iz elektroničke muzičke scene. Objavljujemo izdanja kako bismo dosegli nove visine! Naša je filozofija objavljivati “gruvi techno s posebnim dodirom melodičnog i minimalnog ludila”. Biram nove izvođače, ali i one etablirane. Kad si mladi producent i DJ potrebno ti je mnogo pažnje i pomoći na toj sceni. Sve funkcionira po principu veza. A to mrzim! Stoga nastojim pomoći talentiranim ljudima i kvalitetnim umjetnicima da ostvare svoje ciljeve, ali nastojim potpisati i meni osobno omiljene producente.

Nedavno si osnovao Jaw Dropping Records, sestrinsku etiketu Jannowitz Recordsa. Zašto? Koja je razlika između tih dviju etiketa?

Novu etiketu osovao sam jer sam smatrao da to moram učiniti… Nakon tri godine postojanja Jannowitz Recordsa došlo je vrijeme i za to. Tako mogu pokazati ljudima nova naličja muzike, a to je, također, otkriće i za mene osobno. Stvar je u tome što je zvuk poprilično drugačiji, ima više vokalnih dionica, dublji je i ima više elemenata house i elektroničkog popa, a možda u dogledno vrijeme počnemo izdavati i disko zvuk. Otvoreni smo i nastojimo da naš zvuk ne bude 100% definiran. Znam mnogo dobrih umjetnika kojima želim pružiti priliku da svoj zvuk objave na drugačiji način.

Jesi li ikada objavio ili surađivao s glazbenicima iz zemalja bivše Jugoslavije? Jesi li upoznat s njihovim radom i imaš li namjeru objaviti nekoga od njih?

Da, dosta surađujem s kanalima Progressive Astronaut i Underground Deep-Tech Station, izdavali smo muziku Bonace, te smo stupili u kontakt s Dj Jockom i Ilijom Djokovićem zbog eventualne suradnje u budućnosti.

Reci nam nešto o sceni u Kölnu? Gdje uglavnom nastupaš? Gdje izlaziš?

Köln ima vrlo utjecajan label koji se zove Kompakt! Imam veliki respekt prema momcima jer su odlični umjetnici, imaju poseban ukus za muziku, te već odavno izdaju na vinilu. Ostalo mi nije baš zanimljivo… Razlikuje se od onoga što volim. Ljudi ovdje znaju puštati i producirati odličnu muziku! Nije samo Berlin centar svijeta, ha, ha, ha. Köln je drugačiji, tvrd i moćan. U Kölnu imam izvanserijsku rezidenciju, jer u Friesen Baru vrtim disco i house (ponekad volim puštati drugačiji zvuk, volim šik i šampanjastiji stil. Ponekad, ali vrlo rijetko, nastupam u meni omiljenim klubovima u Kölnu kao što su Artheater, Odonien i Gewölbe.

Tvoja djevojka Rachel Raw je također DJ. Reci nam nešto o odnosu između vas dvoje. Jeste li ikada nastupali b2b?

Nova je u biznisu, a ja joj pomažem da savlada vještine. Rachel vrti i prati zvuk drugačiji od mene, ona ga zove “Fitnessmukke”, a to je miks bouncy house i deep zvuka koji obiluje vokalnim dionicama – sve što volimo objavljivati pod okriljem etikete Jaw Dropping. Ponekad nastupamo b2b u Sliq klubu u Düsseldorfu, a ponekad u Friesenu. Vježbamo kod kuće, a možda pokušamo još poneki b2b u budućnosti, tko zna?

Tvoja omiljena traka koju slušaš privatno ili je u zadnje vrijeme puštaš u setovima je…

“So Emotional” od Whitney Houston, a u setovima volim puštati trake mog brata Maksima Darka.

BOHO_2