VIDEO: Die Antwoord: Eminem, bolje si repao na drogama

Pogledajte kako su Ninja i Yolandi Visser odgovorili američkom reperu na najnoviju uvredu

Na nedavno objavljenom najnovijem albumu “Kamikaze”, legendarni Eminem odlučio je svoj stari status najboljeg repera na svijetu ponovno osvojiti istim onim taktikama kojima se na prijelazu tisućljeća prvi put i dokopao te laskave neformalne titule. Jedna od njih je obračunavanje sa svima onima s kojima se ikad sukobio, ili si je to barem umislio, a među dvadesetak meta njegovih najsvježijih stihova našao se i južnoafrički rave-rap duo Die Antwoord. Za razliku od američkih repera koji beefove s Eminemom najčešće izbjegavaju, znajući da u njima ne mogu pobijediti, Ninja i Yolandi Visser mu nisu ostali dužni.

Sve je započelo još lani kada se detroitski lajavac u svojoj traci “Untouchable” referirao na južnoafričke luđake krivo izgovarajući njihovo ime, na što su mu oni odgovorili prilično bezazlenim videom u kojem ga podučavaju pravilnom izgovoru. Da svemu nisu pridodali i umalo neprimjetan jedan jedini stih gotovo vrtićkog dissanja, ubačen valjda samo kao začin, sve bi vjerojatno ostalo na tome.

Ali ipak nije. Na “Graduate”, jednoj od traka s novog albuma, Eminem repa:
“I know there’s people that are pissed about the way I mispronounced a name, ‘DIE ANTWOORD!’
Fuck, I still can’t say this shit, but how quickly they forget
Who the fuck I was now Ninja try to duck my slugs
To let ya girl get fucked by Muggs
I’d like to give a shout to Cypress
This can’t be real, you dissed me and I was just tryin’ to
Give you a shout—now get the fuck out my rhyme book!”

Naravno, nije trebalo dugo čekati na odgovor samih Die Antwoord, koji možete pogledati u nastavku. Kako se moglo i očekivati, elektronski je hip-hop duo cijeloj situaciji pristupio manje opterećeno i znatno opuštenije, ali je i nadahnuto i autoritativno Eminemu poručio da se s njima ipak ne treba zajebavati. Samo da se ovaj sad ponovno ne uvrijedi.