VIDEO: David Morales optužio Kanyea Westa za krađu njegove muzike

Kanye West i Lil Pump "posudili" su zaraznu bas liniju američkog house veterana za svoj najnoviji singl

Dobro je poznato kako Kanye West voli semplirati staru muziku za svoje trake, ali čini se da je u slučaju svojega novog singla “I Love It” to napravio barem mimo kolegijalnog bontona, ako već ne i kršeći industrijske propise. Pjesma koju je Kanye izbacio u suradnji s Lil Pumpom i čiji je spot premijerno prikazan na ovogodišnjoj inauguralnoj dodjeli nagrada Pornhub 6. rujna upravo je nastavila izazivati kontroverze.

Naime, house legenda David Morales na svojoj je službenoj Facebook stranici objavio jednominutni video u kojem Kanyea javno proziva da mu je za potrebe navedene trake maznuo bas liniju. Radi se o dionici iz remixa pjesme “What Is This Thing Called Love” Alexandera O’Neala, objavljenog 1991. godine. U videu Morales izravno govori:

“Da, to je moja bas linija koju sam napravio prije više od 25 godina. Nitko me nije pitao za dozvolu, nitko mi nije iskazao ljubav, niti dao tantijeme, ni bon za Walmart… Kvragu, znate o čemu pričam? Ali bez obzira na sve, ovo govorim službeno: To je moja bas linija.” Da se sve ne bi svelo samo na riječi, u videu Morales pušta bas liniju svojeg remixa preko njega pjevušeći dio Kanyeova novog singla. Moramo priznati da stari majstor još uvijek nije prolupao i da se čini kako govori istinu. Produkciju “I Love It” potpisuju Ronny J, CBMix, DJ Clark Kent i sam Kanye West.