Lone i R&S Records optužili Black Eyed Peas za plagiranje

Tvrde kako su Black Eyed Peas u pjesmi "Constant Part 1 & 2" bez dopuštenja koristili dijelove trake "Airglow Fires"

Izdavačka kuća R&S Records objavom je na Twitteru optužila američke hitmejkere Black Eyed Peas za nedopušteno korištenje elemenata trake “Airglow Fires” britanskog elektroničkog producenta Lonea na njihovom posljednjem singlu “Constant Part 1 & 2”. To je napravila tako da je uz videospot sporne trake dodala pitanje: “Zvuči poznato?”

U izjavi za Resident Advisor, iz labela su potvrdili da ih nije kontaktirao nitko iz Black Eyed Peasa ili njihovog menadžmenta. Sam Lone, pravim imenom Matt Cutler, cijelu je situaciju isprva popratio samo ciničnom doskočicom “black eyed me’s”, ali je u kasnijoj izjavi za isti medij pojasnio: “Zapravo sam trake svjestan postao prije nekoliko tjedana kada mi je menadžer poslao link na spot. Suvišno je reći kako mi je doručak bio prisjeo… Mislim, moram se nasmijati, ali nema dvojbe da je riječ o totalnoj krađi.”

Black Eyed Peas svoju su traku na tržište izbacili krajem kolovoza i ona je jedan od najavnih singlova nadolazećeg albuma “Masters Of The Sun”. Lone je svoju traku “Airglow Fires”, prema svemu sudeći podmuklo posuđenu, objavio još 2013. godine na albumu “Reality Testing” za belgijsku kuću R&S Records. Koliko u cijeloj optužbi ima smisla, procijenite sami – na traci Black Eyed Peasa poslušajte dio od 2:41 do 2:50 pa ga zatim usporedite s Loneovom trakom od 3:45 do dropa. Zvuči poznato?