Monstruozni, najveći sekvencer na svijetu postavljen u Berlinu

Berlin slavi sintesajzere i ritam mašine, a u legendarnom klubu Tresor postavljen je divovski sekvencer koji možeš i ti isprobati

Kako bi odali počast najvažnijem i najutjecajnijem mehaničkom instrumentu kulture elektroničke muzike, članovi berlinskog kreativnog studija Neulant van Exel osmislili su nesvakidašnju instalaciju – najveći sekvencer na svijetu. RBMA-20 je dug 10 metara, visok 2,2 metra, težak punih 600 kilograma, a naoružan je sa čak 427 tipaka.

Naravno, ovakva gigantska zvijer zaslužila je biti podignuta na povijesno važnoj lokaciji pa je izbor, sasvim logično, pao na kultni klub Tresor, odnosno na prostor ispred kluba jer takav sekvencer baš i ne bi bilo lako unijeti u sam klub a da se ne poruši koji zid. Sjajna je stvar za sve zainteresirane što njegove pretprogramirane grooveove i ritmove mogu isprobati i fanovi, uz pomoć eksperata koji će se nalaziti na lokaciji tijekom radnog vremena kluba.

Riječ je o instalaciji koja je dio događanja Red Bull Music Festival Berlin 2018, kada će kroz deseti mjesec sintesajzeri i ritam-mašine postati dio gradskog imidža jer će se u njih maskirati vlakovi podzemne željeznice i tramvaji, iskazujući tako poštovanje elektroničkoj glazbenoj opremi koja je označila Berlin kao središte techno kulture.

Kako svirati spomenuti golemi sekvencer pogledajte u videu nastupa dva elektronička dua Symbiz i INSTANT. Kad se male ruke slože…