Premijerkin govor protiv testiranja droga umiksan u razornu traku

Nakon prijetnje Gladys Berejiklian kako će učini sve da zabrani festival Defqon.1, Twisted Melodiez i N3bula su se dobro narugali

Sredinom prošlog mjeseca, iz Australije su bile stigle nesretne vijesti kako je na festivalu Defqon.1 od predoziranja umrlo dvoje mladih ljudi. Gladys Berejiklian, premijerka australske savezne države Novi Južni Wales, tada je najavila kako planira zabraniti sva buduća izdanja toga godišnjeg okupljanja. Dodala je i kako medicinsko testiranje kvalitete i kakvoće droga, a kakvo na nekim festivalima u Britaniji daje dobre rezultate, i dalje ne dolazi u obzir.

Taj je neupućeni i prilično zatucani govor naišao na neodobravanje kako festivalske publike i organizatora tako i zdravstvenih radnika, a svoj je drugi život zadobio u potpuno neočekivanom obliku. Naime, dvojica lokalnih hardstyle producenata N3bula i Twisted Melodiez premijerkine riječi su iskoristili kao vokalni začin svoje nove trake “Shut This Down”, čiji se naslov referira na obećanje Berejiklian kako će zabraniti Defqon.1. Na N3bulinom Facebooku traka je dosad preslušana više od 130 tisuća puta.

Čini se da ljudi zabrane izgleda ipak vole, ali samo ako im se plasiraju kroz muziku.