Moby prodaje 200 rijetkih ritam mašina u dobrotvorne svrhe

"Najveća kolekcija ritam mašina na svijetu" krije i dva ultra rijetka primjerka iz 1949., a 11. listopada ide na aukciju

Većina nas se u dobrotvorne svrhe ponekad odluči uplatiti kakvu donaciju ili odjeću koju više ne nosi odnese u Caritas, ali Moby nije kao većina nas. On se odlučio pozdraviti sa skoro 200 ritam mašina iz vlastite kolekcije, koje će dati na dobrotvornu aukciju preko The Official Moby Reverb Shopa, a koja će se odviti 11. listopada. Svi prikupljeni prihodi bit će uplaćeni na račun Odbora za odgovornu medicinu, organizacije koja je posvećena promjenama tretiranja dijabetesa, pretilosti ili raka.

Kolekcija koju sam Moby procjenjuje najvećom takvom na svijetu sastoji se od iznimno osobnih primjeraka, među kojima je i Roland TR-909 koji je kupio još početkom devedesetih godina prošlog stoljeća u New Yorku, i za kojeg još nije siguran ima li se snage oprostiti od njega. Međutim, kao osobni se Mobyjevi favoriti ipak navode dvije ultrarijetke ritam mašine Chamberlin Rhythmate, kakvih je Harry Chamberlin 1949. godine napravio samo deset.

Moby je s internetskom tvrtkom Reverb već odradio nekoliko zanimljivih akcija jer je prije na aukciju bio dao svoju brojnu studijsku i turnejsku opremu, kao i cjelokupnu kolekciju vinilnih ploča.