deadmau5 se povlači i traži profesionalnu medicinsku pomoć

Nakon vrijeđanja producenta Slushiija, deadmau5 obznanio kako se neko vrijeme planira posvetiti radu na sebi

Dobro je poznato kako je slavni DJ i elektronička legenda deadmau5 pomalo svojeglava osoba koja svoju javnu komunikaciju uglavnom temelji na onoj staroj “što na umu, to na drumu”. I dok se takav pristup vrlo često može pohvaliti, zato što u njemu nema mjesta ni za kakvo pretvaranje ili okolišanje, ono što je glazbenik pravim imenom Joel Zimmerman nedavno napravio zaista zaslužuje svaku osudu – a riječ je o homofobnim i transfobnim uvredama koje je na Twitteru iznio komentirajući trake producenta Slushiija.

Uz to, jednu od njegovih traka deadmau5 je opisao kao “autistično sranje”, što bi predstavljalo golem problem sve i da sam Slushii i nije doista na autističnom spektru. Svega toga je svjestan i sam deadmau5 koji se preksinoć na istoj društvenoj mreži pokušao ispričati: “Ovo je bio vrlo težak period i iskreno se ispričavam za svoje komentare koji su bili potpuno uvredljivi. Preuzimam punu odgovornost. Konzultirao sam svoje prijatelje i voljene osobe i došao do zaključka kako trebam profesionalnu medicinsku pomoć kako bih prevladao svoje probleme i postao bolji ja.”

Njegovo je priznanje dodatnu težinu dobilo time što se sve ovo odvijalo oko ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 10. listopada. Da deadmau5 misli ozbiljno svjedoči i njegova najava kako će se povući iz javnog života kako bi si omogućio “nužno vrijeme za rad na sebi”.