Polovica dua Daft Punk ima novu, 14-minutnu mračnu techno traku

Ed Banger objavio komadić trake koju je Thomas Bangalter snimio 2017. iz jednog pokušaja

Najpoznatiji kao polovica umalo pa mitskoga maskiranog dua Daft Punk, Thomas Bangalter se posljednjih godina odvažio okušavati u radu na filmu, a najnovija traka s njegovim potpisom koju imamo prilike čuti potvrđuje kako se u stvaranju filmske muzike snalazi sjajno. Originalno snimljenu za potrebe latvijskog filma “Riga (Take 1)”, traku pod imenom “Riga (Take 5)” javnosti je premijerno predstavio bivši menadžer Daft Punka Busy P na Instagram postavivši preview plavog vinila.

Posebnu pozornost plijeni informacija kako je četrnaestominutna traka u cijelosti snimljena iz jednog pokušaja, a zvuči pomalo neočekivano ako se usporedi s Bangalterovim radom u matičnoj grupi posljednjih godina: sirova je i mračna, s aranžmanom koji zahvaća i elemente industriala. Za čovjeka koji je jednom bio izjavio kako elektronsku muziku baš previše i ne voli, ovo je prilično dobar komad tvrde elektronike, kakvom se Daft Punk nisu približili barem desetak godina.

Busy P, koji ujedno vodi i francusku etiketu Ed Banger Records, nije uploadao cijelu traku, ali i ovo što jest itekako je vrijedno slušanja te je sada napokon dostupnije od limitirane tiraže od 500 vinila koji su se u lipnju prodavali na projekciji filma u Parizu. Hoće li vinil doživjeti širu distribuciju, tek ćemo vidjeti, a dotad se moramo zadovoljiti ovako.

https://www.instagram.com/p/Bo1isKsBp93/