VIDEO: Nina Kraviz, Westbam, DJ Hell i Kittin iz Berlina za 30 godina techna

Finale proslave 30 godina techna odvilo se u klubu Funkhaus

Nema nikakve dvojbe kako je Berlin jedan od ključnih svjetskih techno gradova, a mnogi bi se usudili nazvati ga i glavnim gradom elektroničke muzike. Trideset godina techno kulture u Berlinu grad je 14. rujna 2018. obilježio međugeneracijskim događajem održanim u klubu Funkhaus, smještenom u nekadašnji radiotelevizijski centar. Cijeli je program bio prenošen uživo na ARTE Concertu.

Program se punih 12 sati istodobno odvijao na dva floora, a popis izvođača pokazao je kako je Berlin magnet za DJ-eve sa svih strana svijeta. Nastupali su Acid Maria, Antigone, Cassegrain, DJ Hell, DJ Rush, Electric Indigo, Gudrun Gut, Jennifer Cardini, Lakuti, Mathew Jonson, Mijk van Dijk, Milan W, Miss Kittin, Mor Elian, Nene H., Nina Kraviz, Radio Slave, Steffi, Tanith, Thomas Fehlmann, UR presents: Mark Flash, Victor, Westbam i drugi, a neke od najboljih i najzanimljivijih nastupa večeri, uglavnom otprilike jednosatnih, možete pogledati u nastavku.

Miss Kittin

Tanith

Nina Kraviz

Jennifer Cardini

DJ Hell

Dr. Motte

Westbam

Radio Slave

Mathew Jonson

DJ Rush

Underground Resistance

Dostojna uvertira velike proslave bilo je pretvaranje gradskih vlakova i tramvaja u kultne, gigantske sintesajzere i ritam mašine.