Zbog tetovaža na licu Sven Marquardt nije pušten u klub

Karma!

Čovjek kojega se s pravom smatra jednim od najopakijih redara na svijetu, Berghainova ikona Sven Marquardt na svojoj je koži nedavno doživio iskustvo za kakvo se u slučaju brojnih nadobudnih rejver često pobrine on sam – nisu ga pustili ući u klub! Sve se to zbilo u Sydneyju gdje je zbog svojih facijalnih tetovaža redarima na ulazu izgledao jako sumnjiv. Vlasnik kluba kasnije mu se ispričao, ali i dodao kako na svojemu vlastitom putovanju u Berlin on nije uspio ući u Berghain. Pa je rezultat valjda neriješen.

Marquardt je o svemu tome pričao u razgovoru u sklopu predstavljanja njegove izložbe koji je u Galerie Deschler vodio Sebastian Preuss. Riječ je o seriji fotografskih portreta muzičara svjetske elektro scene koja se pod nazivom “Pack” izlaže u navedenoj galeriji u berlinskoj ulici Auguststraße. Većina pomalo morbidnih crno-bijelih fotografija snimljena je u Svenovu kraljevstvu, klubu Berghain.

Međutim, Marquardt ne fotografira samo muzičare nego i ostale motive, a gore spomenuta (ne)zgoda zapinjanja na ulazu u klub odvila se tijekom njegove šestotjedne umjetničke rezidencije u Sydneyju, gdje ga je pozvala australska podružnica Goethe-Instituta. Fotografirajući na sunčanim plažama Sydneyja, pomislio je kako je sve to previše svijetlo i sunčano za njegov rad, ali ga je onda spasila neočekivana dugotrajna trotjedna kiša.

Berlinčanin je tako iskoristio priliku i na plaži fotkao promrzle surfere dok izlaze iz odjednom prehladnog mora. U tome je, kaže, uživao izdaleka, jer mu nije padalo na pamet ući u australsko more.

Inače, koga i zašto Sven Marquardt pušta u Berghain možete saznati OVDJE.