Autor klasika “Trainspotting” Irvine Welsh najavio acid house album

"Kontraudar" na scenu

Kultni britanski pisac Irvine Welsh, još uvijek najpoznatiji po kanonskom romanu devedesetih godina prošlog stoljeća “Trainspotting”, najavio je kako želi objaviti acid house album. Javnosti je svoje planove otkrio na promotivnoj turneji svojega dvanaestog romana, “Dead Man’s Trousers”, a publici je čak i pustio nekoliko radnih verzija traka s albumai. Promovirani roman prati Rentona (poznatog iz “Trainspottinga”) na poslu šefa tvrtke koja se bavi menadžmentom DJ-eva.

Album je autor opisao kao “kontraudar” na aktualnu glazbenu scenu te je dodao: “Nije riječ baš o tvrdom, potpunom ludilu, nego se radi o klasičnom acid houseu – vrtlozima efekata i buci i dubokim bas linijama. Nadam se da će ljudi na to skakati i zabavljati se, ali neće doživjeti krvarenje iz ušiju.”

Welsh je tijekom svoje karijere često posezao za motivima iz britanske urbane i elektroničke glazbene kulture, a bez krzmanja je nekoliko puta priznao kako je utjecaj acid housea na njegovo pisanje tolik da nikad ne bi postao pisac da nije bilo te muzike. To se ponajbolje vidi u zbirci priča iz 1994. godine naslovljenoj upravo “The Acid House”, prema kojoj je četiri godine kasnije snimljen i istoimeni film.

Nikakve konkretne informacije o datumu objavljivanja albuma još nisu poznate.