Amerikanci njihovom muzikom mučili ljude, bend traži 666 tisuća dolara

Bivši stražar zloglasnog zatvora Guantanamo Bay svojem je omiljenom bendu Skinny Puppy odao spornu informaciju

Nakon što su doznali kako je njihova hermetična i većini iritirajuća muzika bila korištena kao sredstvo za mučenje u zloglasnom zatvoru Guantanamo Bay, kanadski industrial veterani Skinny Puppy američkoj su vladi ispostavili račun na prikladno određenih 666 tisuća dolara.

Bendov klavijaturist Cevin Key kaže kako je bend isprva planirao dizajnirati omot novog albuma u obliku sudske dostavnice, ali su od svojih pravnih savjetnika doznali kako zbog korištenja njihove muzike bez dopuštenja imaju pravo podići sudsku tužbu protiv američkog ministarstva obrane. “Poslali smo im dostavnicu za naše muzičke usluge s obzirom na to da su našu muziku koristili bez našeg znanja i to kao oružje protiv nekoga”, dodao je Key.

Članovi benda tvrde da su bili uvrijeđeni saznanjem kako je njihova muzika bila korištena u zloglasnom zatvoru i to kao sredstvo nanošenja bola. “Ne bih želio biti izložen preglasnoj muzici između šest i 12 sati svaki dan bez pauze”, kaže Key, s tim da treba imati na umu kako on još i ima kondicije za slušanje takve muzike, jer je i sam stvara.

Skinny Puppy za sve ne bi doznali da ih nije kontaktirao jedan bivši zatvorski čuvar, ujedno i veliki fan benda. Još neki od izvođača čijom su muzikom Amerikanci u Guantanamu mučili svoje zatvorenike su, navodno, Metallica, Rage Against The Machine, Queen, Eminem te čak i David Gray.