Vlasnici festivala Tomorrowland preuzimaju šibenski otok Obonjan?

Projekt pompozno predstavljen prije dvije godine prelazi u ruke nizozemske firme koja stoji iza najpopularnijeg elektroničkog festivala na svijetu?

Uprava elektroničkoga festivalskoga giganta Tomorrowland ipak preuzima upravljanje nad otokom Obonjan, doznaje i danas prenosi portal ŠibenikIN. Još uvijek neslužbenu informaciju PR služba Obonjan Rivijere nije potvrdila, ali ni demantirala, pa se očekuje kako će skorašnje priopćenje razjasniti sve nedoumice.

“Još prije par mjeseci potvrdili smo da se s upravom Tomorrowlanda dogovaramo na određenoj razini o određenim odnosima, a javnost ćemo o svemu izvijestiti kada za to dođe vrijeme”, neodređeno je izvijestio Kristijan Gržetić iz PR-a Obonjan Rivijere te je na konkretno pitanje šibenskih kolega je li ugovor s investitorima potpisan odgovorio: “Možda je, a možda nije, ali o svemu ćemo pričati kada za to dođe vrijeme.”

Gržetić je ranije ove godine za ŠibenikIN demantirao prisutne glasine da uprava Tomorrowlanda preuzima upravljanje nad šibenskim otokom, ali je bio kazao kako su pregovori s upravom festivala u tijeku. Tomorrowland je vodeći svjetski festival elektronske glazbe koji godišnje posjeti preko 400 tisuća ljudi, a njime upravlja privatna nizozemska tvrtka ID&T.

Šibenik IN podsjeća da su Obonjan Rivijera, odnosno tvrtka Gratiosus, britanski promotori Sound Channel i slovenska agencija CMT 2015. godine dobili koncesiju na 50 godina temeljem sporazuma s Gradom Šibenikom i Sunčanim Hvarom, od kojeg su otkupili koncesiju. Projekt je, s velikim zakašnjenjem, pompozno predstavljen u kolovozu 2016. godine, kada je najavljeno da će u vrlo kratkom roku postati izniman brend turističke ponude Hrvatske na globalnoj razini, namijenjen bogatim gostima.

Investitorima, međutim, očito nije baš sve išlo po planu, jer su se na popularnim turističkim portalima pojavile brojne nepovoljne kritike gostiju koje su se uglavnom odnosile na organizaciju, a ni oni sami nisu bili pretjerano zadovoljni poslom na tom otoku te su upravljanje, sad je sve izvjesnije, odlučili prepustiti nekom drugom.