PREMIERE: Blaukoma donosi “Plavi spektrum” mračnog tehna na Souvenir Music

Nakon izdanja za Drumcode i IMF, apstraktni tehno mađioničar iz Srbije Blaukoma potpisuje EP "Blue Spectrum" za Souvenir Music, kojeg su već podržali Sasha, Dixon, Laurent Garnier, Simian Mobile Disco i vlasnici etikete Tiefschwarz

Etiketa dua Tiefschwarz, Souvenir Music predstavlja novi EP “Blue Spectrum”, mračni tehno savršen za predstojeće zimske dane koji je spremio srpski producent Blaukoma.

Marko Mratinković iz Požarevca započeo je svoj lični alias Blaukoma prošle godine nakon niza vrhunskih izdanja pod imenom Locomatica koje je pokrenuo zajedno sa svojim najboljim prijateljem Vladanom, a uz podršku najistaknutijih imena tehno muzike među kojima se nalaze Ben Sims, Luke Slater, DVS1, Truncate, Ben Klock, Laurent Garnier, Adam Beyer, Jonas Kopp i Slam.

Ranije ove godine, Blaukoma je objavio pesmu “Iris Pattern” za IMF za kompilaciju “Part 1” koju takođe potpisuju Efdemin, Lucy, Matrixxman, Somewhen ,Scuba i Marcel Fengler kao vođa etikete. Takođe je objavio zajedničku pesmu “Unfold” sa svojim prijateljem iz Locomatice koja je našla svoje mesto u redovima Beyerove etikete Drumcode za godišnju kompilaciju “A-Side” zajedno sa nekoliko velikih imena ANNA, Alan Fitzpatrick, Dense & Pika, Pig & Dan, Jay Lumen, Charlotte de Witte, Christian Smith i Victor Ruiz.

Ugljano crni zvuci i duboko zamišljene ideje definišu temu “Plavog spektra” sa četiri jedinstvene numere koje se podudaraju sa mračnijim senkama i bojama koje se mogu videti na zidovima žurki u hangarima duboko u noć.

Predstavljamo vam “Cobalt” traku koja zaranja u tamniji, i nešto opasniji pravac sa uznemirujućim akordima i distorzovanim cimbalima koji se pojavljuju i nestaju. Izvandredna kreacija mračnije podijumskog, razarajućeg tehna za trenutke kada masa zakoraci u jednobojne nijanse pokreta.

Izdanje su već nahvalili i podržali Sasha, Dixon, Laurent Garnier, Randomer, Extrawelt, Tiefschwarz, Dusky, Simian Mobile Disco, Jon Hester i ASOK, “Blue Spectrum” EP će biti dostupno od 20. decembra OVDE.

Blaukoma [SC | BC | FB]

Souvenir Music [SC | FB | WEB]