IKEA u prodaju pustila šarenu kolekciju za kućne tulume

Frekvens kolekcija je kolaboracija sa švedskom audio kompanijom Teenage Engineering

Dvije i pol godine nakon što je IKEA prvotno najavila svoju kolaboraciju sa švedskim dizajnerskim kolektivom Teenage Engineering, produkti njihove suradnje napokon su stigli na tržište. Kolekcija nazvana Frekvens (u prijevodu, logično, frekvencija) širi IKEA-ino zahvaćanje segmenta kućne audioopreme, u čemu im je uvelike pomogla ekipa koja, primjerice, stoji iza slavnog sintesajzera OP-1.

Ponuda sadrži dva zvučnika, model od 69,99 dolara i više portabl varijantu od 19,99 dolara, a nude se još i subwoofer te uređaj za light-show. Cijeli sistem je modularan, što znači da svjetla i zvučnike možete spojiti u jedinstvenu jedinicu. Ostatak kolekcije čine tradicionalniji proizvodi švedskoga giganta, među kojima i različiti namještaj i svjetlosni gadgeti, što sve može pripomoći organiziranju stiliziranog i minimalističkoga kućnog tuluma.

“Znamo kako je mladim ljudima ključ upravo spontanost”, kaže IKEA-in kreativni direktor Michael Nikolic. “Ideja okupljanja nekoliko prijatelja može postati stvarnost u tek nekoliko minuta. Što je potrebno za dobar kućni tulum? To smo željeli istražiti kolekcijom Frekvens. Zajedno s Teenage Engineeringom smo proučili mogućnost nošenja tuluma sa sobom.”

IKEA_FREKVENS_1 IKEA_FREKVENS_2 IKEA_FREKVENS_3 IKEA_FREKVENS_4 IKEA_FREKVENS_5 IKEA_FREKVENS_6 IKEA_FREKVENS_7 IKEA_FREKVENS_8

Frekvens kolekciju možeš pregledati OVDJE, a kako izgleda gramofon iz iste kolekcije pogledajte OVDJE.