Kanabisom efikasno protiv glavobolje i migrene

Na Sveučilištu u Washingtonu provedeno je istraživanje koje je pokazalo kako kanabis glavobolju smanjuje kod 47,3%, a migrenu kod 49,6% ispitanika

Ugledni medicinski mjesečnik Journal Of Pain nedavno je objavio rezultate istraživanja korištenja kanabisa od strane pacijenata s glavoboljom ili migrenom, koje je proveo tim Sveučilišta u Washingtonu. Od prethodnih sličnih studija ova se razlikuje jer je prva koja je učinke tog korištenja pratila u stvarnom vremenu, za razliku od onih koje su od pacijenata tražile da se prisjete tog korištenja iz prošlosti.

Voditeljica projekta Carrie Cuttler motivaciju za studiju je objasnila time kako “značajan broj ljudi kaže da koristi kanabis za glavobolju i migrenu, ali iznenađujuće je malo studija odgovorilo na tu temu”. Istraživači su sada analizirali arhivske podatke aplikacije Strainprint, koja pacijentima omogućuje da prate simptome prije i poslije upotrebe medicinskog kanabisa kupljenog od kanadskih proizvođača i distributera.

Od prikupljenih podataka, 1300 pacijenata je aplikaciju koristilo više od 12.200 puta u slučaju praćenja glavobolje, a daljnja 653 su 7400 puta pratili učinke kanabisa na migrenu. Pokazalo se kako je čak 47,3% ispitanih posvjedočilo pozitivne učinke kanabisa na borbu s glavoboljom, a još i više – 49,6% – pohvalilo je utjecaj kanabisa na rješavanje migrene.

Lijek.

Još dobrih vijesti donosi Mirela Holy, SDP je najavio potpunu legalizaciju marihuane u Hrvatskoj.