Koronavirus uzeo prvu žrtvu industrije, otkazan prvi veliki festival

Rast broja zaraženih i umrlih odražava se i na industriju elektroničke muzike

Zbog rastuće svjetske epidemije koronavirusa otkazana je Ultra Abu Dhabi, što je čini prvom žrtvom tog virusa među muzičkim festivalima. Prema informacijama lokalnih organizatora, alternativno rješenje ne postoji, a novac za kupljene ulaznice će se refundirati na kupovnim mjestima. Trebala se održati u četvrtak i petak 5. i 6. ožujka.

Naravno, Ultra nije jedino što se otkazuje ili barem propituje među masovnim eventima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a i drugdje na planetu. Još do prije dva dana, činilo se kako će se sve odviti kako je bilo i planirano, ali povećavanje broja zaraženih i žrtava posljednjih dana počelo je stvarati brojne logističke i smještajne probleme povrh opasnosti od zaraze pa je festival ipak morao biti otkazan.

Ultra-Abu-Dhabi-2020-posponed

Lajnap na kojem su se, među ostalima, kočoperili Afrojack, Alesso, Cirez D, DJ Snake i Dash Berlin tako je nažalost morao biti ostavljen za neka druga vremena. A kako je mjesto održavanja ove Ultre trebala biti golema Du Arena na otoku Yas, najveći open-air prostor u regiji, nadamo se i da će se ovogodišnji planovi jednom ipak realizirati.

Koronavirus je zarazan, ali muzika je još zaraznija!