Najdulji DJ set svih vremena održat će se u karanteni u Italiji

Rekord u trajanju DJ seta planira se oboriti u milanskom klubu The Temple Of Lost Future

U moru otkazivanja gotovo svih zamislivih muzičkih festivala i klupskih rejvova zbog galopirajuće pandemije koronavirusa, lijepo je ponovno dobiti dokaz da se ljudski duh ipak ne može slomiti. Ili je jednostavno osvježavajuće nakon svih tih otkaza i odgoda naići na jednu – uštipnite se! – najavu. Naime, u milanskom klubu The Temple Of Lost Future planira se održati najdulji neprekinuti DJ set u povijesti.

Naravno, kako je cijela Italija ili u potpunoj ili zamalo potpunoj karanteni, rejveri ovom eventu neće smjeti prisustvovati na licu mjesta, nego će se sve skupa streamati uživo iz kluba. Nekoliko DJ-eva koji trenutno žive u umjetničkoj rezidenciji u prostorijama Templea još uvijek aktualni rekord od 240 sati seta planira oboriti s punih 340 sati neprekinutog programa, a emitirat će se i telefonski razgovori sa sudionicima elektroničke scene diljem svijeta o tome kako je koronavirus utjecao na njihove poslove i hobije.

Uspiju li oboriti u Nigeriji 2016. godine postavljen aktualni rekord, ovi će ga majstori posvetiti talijanskim zdravstvenim radnicima koji ovih nesretnih dana prenaporno rade na spašavanju tisuća ugroženih života.