Jesi li i ti kovidiot? Ne budi kovidiot

Ako si kovidiot, ne budi kovidiot; ako nisi kovidiot, upozori kovidiota da ne bude kovidiot!

Iako su se napuci i savjeti mjerodavnih o ponašanju usred pandemije koronavirusa kako bi se izbjeglo njegovo daljnje širenje od početka činili vrlo razumni, ipak su morali postati i stroge naredbe kako bi ih neodgovorni pojedinci počeli slijediti, ne shvaćajući da se sve to radi u svrhu i njihovog zdravlja.

No još uvijek postoje oni koji se ponašaju kao totalni kovidioti (COVID-idioti), a sigurni smo da i svatko od vas takve barem viđa, ako ih već i osobno ne poznaje. Tko je onda sve kovidiot? Korisnici portala Urban Dictionary donose sjajne i zabavne rječničke definicije od kojih izdvajamo ove dvije:

  1. glupa osoba koja tvrdoglavo ignorira protokole društvenog distanciranja, tako pomažući širenje Covida-19. Primjer za korištenje: “Prika, ozbiljno sad ideš posjetiti baku? Ne budi takav kovidiot!”
  2. glupa osoba koja gomila namirnice nepotrebno šireći strahove od Covida-19 i uskraćujući drugima vitalne zalihe. Primjer za korištenje: “Vidi onog lika s 200 rola toaletnog papira… Kakav kovidiot!”

Ako si kovidiot, ne budi kovidiot; ako nisi kovidiot, upozori kovidiota da ne bude kovidiot!

View this post on Instagram

Pas mater!

A post shared by DNEVNA DOZA PROSJ DALMATINCA® (@dnevna_doza_prosj_dalmatinca) on