Počelo je otkazivanje ljetnih festivala u Hrvatskoj

Nažalost, ni Hrvatska nije ostala imuna na epidemijom koronavirusa uzrokovano otkazivanje ljetnih festivala

Iako je neka nada postojala da bi se zdravstvena situacija vezano za svjetsku epidemiju koronavirusa u neko dogledno vrijeme mogla normalizirati pa omogućiti nesmetano nastavljanje života, bilo je možda pomalo naivno očekivati da i hrvatska festivalska scena neće krenuti putem slavnih svjetskih kolega.

Upravo je stigla prva takva vijest – otkazan je ovogodišnji Hideout. Organizatori festivala su na službenom Facebooku danas ranije objavili priopćenje o svojoj, ruku na srce, jedinoj smislenoj i mogućoj odluci. Masivni lajnap u kojem su se, među ostalima, isticali Camelphat, FISHER, Jamie Jones, Mall Grab, Hot Since 82, Gorgon City ili Hannah Wants tako ove godine nećemo imati prilike slušati.

Službeno priopćenje glasi:

“Draga obitelji Hideouta,

posljednje je vrijeme za nas bilo iznimno teško i zahvalni smo vam na strpljenju i podršci dok smo evaluirali situaciju i istraživali svaku opciju.

Nakon potpunog proučavanja mjera i savjeta britanske i hrvatske vlade, i u najboljem interesu naših posjetitelja i organizatora, nažalost vas moramo obavijestiti kako smo donijeli odluku o otkazivanju ovogodišnjeg Hideouta.”

Organizatori navode kako će svi kupci ulaznica i svega ostalog ostvarenog preko službenih festivalskih kanala dobiti puni povrat potrošenog novca, osim ako ga žele prebaciti za dogodine, kada će se Hideout održati od 20. do 24. lipnja. U tom slučaju posjetitelji dobivaju i gratis ulaznice za beach i boat party. Za više detalja o otkazivanju konzultirajte upitnik.

Podsjetimo, svoja ovogodišnja izdanja već su otkazali neki od najvećih svjetskih festivala kao što su Ultra ili Glastonbury, a sve je izglednije da će tim putem krenuti i Tomorrowland. Još se uvijek ne zna što će biti s festivalom Awake, koji se promeće u najveći trance i progressive festival u Hrvatskoj. Možemo samo držati palčeve da sve ostane kako je planirano.