INmusic neće vraćati novac kupcima ulaznica ako se otkaže zbog više sile

No iako je jasno da je ta viša sila već svugdje oko nas, INmusic još uvijek sasvim regularno prodaje ulaznice preko svojeg sajta

Već tjednima sa svih strana svijeta pristižu vijesti o otkazivanjima svih masovnih okupljanja planiranih za proljeće i ljeto ove godine, u svrhu sprječavanja daljnjeg širenja svjetske epidemije koronavirusa. Glazbeni festivali otkazuju se jedan za drugim, što za sobom, logično, povlači pitanje refundiranja novca kojim su brojne ulaznice kupljene unaprijed.

Zagrebački INmusic, najveći hrvatski rock i indie festival, još nije službeno objavio otkazivanje svojega ovogodišnjeg izdanja, planiranog za period od 22. do 24. lipnja, no svima je jasno da su šanse za ikakvo održavanje iznimno minorne, a u najavljenom obliku, sa svim dosad najavljenim izvođačima (The Killers, Belle & Sebastian, Beck, Gogol Bordello, Rival Sons, Deftones, Nick Mason, The Lumineers…), nikakve. Međutim, direkcija festivala odlučila je objaviti nešto drugo, a to je politika o refundiranju.

“Ako se festival odgodi, kupljene ulaznice vrijede za novi termin održavanja. U situaciji u kojoj svi gube, čvrsto vjerujemo da je odgoda festivala za novi termin najpravednije i najsigurnije rješenje za sve uključene – publiku, glazbenike i organizaciju festivala. Ako se pak otkaže zbog djelovanja više sile, neće biti povrata novca. INmusic festival kao neovisni festival u festivalskim pravilima od početka održavanja navodi da u slučaju otkazivanja festivala zbog djelovanja više sile povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć”, rekli su iz INmusica za Hinu.

No s obzirom na to da nije pretjerano jasno dokad bi se eventualna odgoda računala kao važeća – hoće li dogodišnje izdanje biti ono odgođeno s ove godine, pa će ulaznice vrijediti, ili regularno, pa neće? – čini se kako je ovo priprema terena da se ljudi koji su ulaznice za ovogodišnji INmusic već kupili pomire s tim da su popušili i pare, a ne samo priliku za slušanje dragih bendova.