Apple Music napokon stigao u Hrvatsku, prvih šest mjeseci besplatno

Mjesečna pretplata za 44,99 kuna

Da vam se, ako imate sreće da ste zdravi, u karanteni ne bi pomiješali apsolutno svi dani, jučer se dogodila jedna značajna razlika. Naime, od utorka 21. travnja 2020. godine Apple Music je napokon dostupan i na hrvatskom tržištu! Proširivši se na dodatne 52 države, pa mu ukupan broj tržišta na kojima djeluje sada iznosi čak 167, Apple Music je stigao i u Hrvatsku.

Ovim je potezom Apple Music svoju brojčanu prednost nad konkurentom Spotifyem povećao na više nego dvostruki broj aktivnih tržišta jer se Spotify nalazi na 79. I taj je gigant streamanja već odavno najavio svoj dolazak na naše tržište, ali posao se, očito, još nije realizirao.

Usluga Apple Music, sada dostupna i u Hrvatskoj, nudi katalog od čak 60 milijuna pjesama, a hrvatski će je korisnici prvih šest mjeseci na raspolaganju imati potpuno besplatno. Nakon toga, kad se već svi opasno navuku na komociju imanja maltene sve svjetske muzike u bilo kojem uređaju koji koriste za slušanje digitalno pohranjene muzike, cijena će iznositi 44,99 kuna mjesečno, odnosno 69,99 kuna za obiteljski paket za maksimalno šest osoba.