Javnost popljuvala slavne DJ-eve milijunaše jer su prikupljali novac

Carl Cox, Dubfire, Seth Troxler i ostali prikupljali novac za svoje zaposlenike

Krajem prošlog mjeseca nekoliko je DJ-eva superzvijezda pokrenulo inicijativu nazvanu Tour Managers Not Touring (TNT), kojoj je cilj bio prikupiti što više novčanih sredstava za njihove tour-managere, kojima se, kao uostalom i svima ostalima u industriji zabave, posao potpuno zaustavio usred svjetske epidemije koronavirusa.

TNT je tako izbacio ediciju mixeva The Sofa Sessions, u kojoj su sudjelovali Carl Cox, Nicole Moudaber, Dubfire, Seth Troxler, Hito, Paco Osuna, Joseph Capriati, The Martinez Brothers, Carnage i Alan Fitzpatrick, a plan je bio da se fanovima koji doniraju pet ili više eura dopusti pristup 27 podcasta s ukupno više od 31 sata muzike, odnosno mixeva koje su navedeni majstori gramofona i pulta priredili. Sva zarada išla bi na račun spomenutih tour-managera.

Takva se inicijativa, međutim, nipošto nije svidjela njihovome slavnom kolegi, trance majstoru Johnu Askewu, koji je u nedjelju na Facebooku kritizirao taj potez prikupljanja novčane pomoći zaposlenicima nekih od najslavnijih i najbogatijih DJ-eva na svijetu. Smatrao je da su oni dovoljno potkoženi da to mogu izvesti sami: “Zašto oni sami ne pokriju troškove svojih tour-managera i svoje mixeve daju besplatno, ili zašto naplaćeni novac ne doniraju zdravstvenim uslugama? To su ljudi s milijunima funti, eura ili dolara u bankama, a javnost pitaju da im pomogne u podupiranju njihovih tour-managera?”

Prije nego što je uklonjen, njegov je video pogledan više od 40 tisuća puta i podijeljen je preko 600 puta, ali on nije jedino što je uklonjeno. Naime, valjda zato što je i njegov post raširio svijest o pomalo nefer potezu slavnih DJ-eva, na internetu se više ne mogu pronaći ni Instagram profil inicijative TNT ni stranica Bandcampa koja je sadržavala mixeve. Čudno.

Prisjetimo se koliko milijuna su zaradili neki od gore navedenih DJ-eva.