Napokon dozvoljen rejv na otvorenom, ali na koji način?

HZJZ je objavio preporuke kako u narednom razdoblju smiju funkcionirati kulturno-umjetničke izvedbe

Nakon nekoliko mjeseci posvemašnje zatvorenosti i neodržavanja ikakvih kulturnih priredbi uslijed svjetske epidemije koronavirusa, Hrvatska je počela popuštati mjere opreza, a u tom programu na red su došle i smjernice za daljnje održavanje spomenutih priredbi. HZJZ preporučuje da se umjetničke i kulturne izvedbe i manifestacije, ako je ikako moguće, održavaju na otvorenim prostorima.

Unaprijed se trebaju označiti i sjedaća i stojeća mjesta, uz međusobni razmak od najmanje 1,5 metara, a ulazak se treba ograničiti na onoliko ljudi koliko tih označenih mjesta ima. Ako je program nužno održati u zatvorenom prostoru, preporučuje se isključivo korištenje sjedećih mjesta. Ako organizatoru nije sasvim jasna neka od ovih odrednica vezana za neki konkretan događaj, slobodan je obratiti se Ministarstvu kulture, koje će prije preporuke po potrebi konzultirati i HZJZ.

Situacija se, očito, pomakla prema određenoj vrsti povratka na staro, ali potpun oporavak koncertne i party zabave i industrije jednako je tako očito još daleko. No pričekajmo prvo vidjeti hoće li se uopće biti moguće pridržavati ovih naputaka a da se publika svejedno zabavi i da se organizatorima isplati.

Situacija je konfuzna jer nije naveden maksimalan broj posjetitelja pa je zagrebački DJ i promotor Krešo Leboš, isprovociran senzacionalističkim naslovima, poslao upit Stožeru civilne zaštite, a koji su mu i odgovorili da je maksimalan broj na javnim okupljanjima, koja se smiju odvijati do 23 sata, 40 ljudi.