Klanglos nas vodi na putovanje kroz “The Breakdown”

Poslušajte ekskluzivni miks albuma "The Breakdown" i pročitajte što o njemu ima reći autor Klanglos

Njemački DJ i producent Klanglos predstavlja svoj drugi album “The Breakdown”, objavljen na njegovoj vlastitoj etiketi Error Records.

Klanglos, koji dolazi iz Mannheima, u Njemačkoj i drugdje dobro je poznat po svojoj techno traci “Hard Times” i remiksu trake “Another Love” Toma Odella.

Album “The Breakdown”, sadrži 24 trake, među kojima su i remiksi od strane Bena Dusta, Sound & Temper, Mollyculea i Patricka Heroa.

Poslušajte ekskluzivni mix albuma “The Breakdown” i pročitajte intervju s Klanglosom u kojem priča o ideji iza kreacije albuma te vremenu provedenom u karanteni zbog koronavirusa.

Reci nam nešto o sebi. Kako si i kada ušao u svijet DJ-iranja i produciranja?

Bok, ja sam Klanglos, njemački sam techno producent, DJ i diskograf. Svoje sam trake počeo producirati prije više od deset godina kada mi je prijatelj pokazao softver Fruity Loops. Ispočetka sam radio hip-hop beatove, ali sam se zaljubio u techno nakon odlaska na prve partyje s tom muzikom. Pokušao sam producirati vlastite trake pa sam otkrio novi producentski softver Ableton Live. Njime radim otada, i proveo sam godine producirajući trake i otkrivajući techno scenu u Njemačkoj, a onda me je i prijatelj pozvao da vrtim na nekim rođendanima. Moji prvi gigovi u klubovima su bili na vlastitim partyjima, a moje su mi produkcije pomogle doprijeti do mnogo više slušatelja.

Koja ideja stoji iza stvaranja albuma?

Ideja iza mojega novog albuma imena “The Breakdown” je stvoriti široku kolekciju različitih traka koje su uglavnom atmosferične i pustiti publici da sama za sebe interpretira priču u svakoj produkciji. Bilo mi je važno da u studiju izrazim sav svoj potencijal i sve to sakupim na album, stoga sam i odlučio na njega staviti 24 trake. Počinje vrlo mekanim zvukom i ima mnogo melodičnih elemenata i klasičnih instrumenata. Prema kraju postaje sve teži i brži, s acid i psy-trance elementima i vokalima.

Klanglos-The-Breakdown_800

Koja ti je najdraža traka na albumu?

Najviše volim naslovnu, “After The Breakdown”.

Kako si smiksao ovaj ekskluzivni mix albuma za Klubikon? Kako se razlikuje od samog albuma?

Ovaj je mix kao putovanje kroz album i moju muziku, glatkog početka i snažnoga kraja.

Što misliš o konceptu albuma u ovim modernim vremenima u kojima ljudi muziku primarno streamaju online?

Streamanje je danas vrlo važno i stoga je, po meni, dobro imati mnogo traka. Slušatelj može čuti mnoštvo različitih traka kroz koje izražavam svoj producentski potencijal.

Kako si provodio vrijeme tijekom karantene zbog koronavirusa?

Trudio sam se i trudim se provoditi što je više vremena moguće u studiju. Trenutno sam zauzet radom na nekim novim projektima, primjerice konstruiram svoj live set.

Što ti najviše nedostaje od nastupanja?

Nedostaje mi partijanje s mojim crewom Bassgeflüster i često gubljenje u muzici koja svira.

Nastupao si diljem Njemačke. Koji ti je najdraži njemački klub ili festival i zašto?

Moj omiljeni njemački festival je Nature One. To je najveći elektronički festival u zemlji. To je kao veliki obiteljski party s puno prijatelja.

Klanglos_2_800

Album “The Breakdown” je dostupan OVDJE.

Klanglos [SC | YT | FB]

Error Records [FB | WEB]