Međunarodna crkva kanabisa predaje sakrament marihuane

Elevationisti vjeruju kako im korištenje kanabisa pomaže da se uzdignu do viših razina spoznaje

Ako vam se velike organizirane religije ne čine podatnima za upražnjavanje vaše vlastite duhovnosti, a niste se pronašli ni u različitim sektama, imamo prijedlog za vas. U ulici S Logana broj 400 u američkom Denveru od 20. travnja 2017. godine stoluje jedna posebna crkva. Njena je religija – elevationizam. Hm, što li je to?

Pa, riječ je o – pripremite se – Međunarodnoj crkvi kanabisa, čijim su duhovnim blagodatima posvećeni svi elevationisti. Oni ne slijede nikakvu dogmu i, kao pravi ekumenisti, ne zahtijevaju preobraćenje s drugih religija, ali imaju jedno čvrsto pravilo: svi pripadnici dužni su prihvatiti marihuanu kao sakrament. Jer vjeruju kako im korištenje kanabisa pomaže da se uzdignu (eng. elevate, odakle i ime religije) do viših razina spoznaje.

Crkva je za sve zainteresirane otvorena od 13 do 16 sati od ponedjeljka do četvrtka te petkom, subotom i nedjeljom od 12 do 18 sati, ali da biste u njenim prostorijama smjeli pušiti travu, morate biti njezini članovi, a to možete postati samo ako ste stariji od 21 godine. Denver se nalazi u američkoj saveznoj državi Colorado, u kojoj je kanabis legaliziran 2014. godine. Punoljetne osobe smiju samostalno uzgajati do šest biljaka te posjedovati do 30 grama marihuane, ali zabranjeno je pušiti travu na javnim mjestima.