Heavy metal će zaustaviti najezdu skakavaca, nadaju se u Nepalu

Kako su američke vlasti zarobljenike u Guantanamu mučile puštanjem Metallice, Nepalci će slično pokušati sa skakavcima

Na press konferenciji u nedjelju organiziranoj u gradu Sindhulimadhiju nepalski ministar poljoprivrede i stočarstva Ghanshyam Bhusal izjavio je kako jedna vrsta muzike može uspješno rastjerati ili ubiti rojeve skakavaca, koji u toj državi predstavljaju veliki problem zemljoradnicima. Taj je žanr, po njemu, onaj najopakiji – heavy metal!

Ministarstvo već naveliko radi na prikupljanju najboljih i najtvrđih metalskih pjesama kako bi sastavilo ultimativnu kompilaciju koja nametnike može ubiti na licu mjesta. Izbor je, kao što to znaju svi fanovi metala, izrazito težak jer je konkurencija bogata i ubojita. Uz to, ministarstvo će poslati i novčanu pomoć ako lokalna razina ne bude mogla kontrolirati skakavce.

Govoreći o pjesmama koje su djelotvorne kao pomoć u kontroli najezde skakavaca, Bhusal je rekao: “Moj brat koji živi u Australiji telefonom mi je rekao da pjesme i muzika mogu biti vrlo učinkovite za kontrolu najezde skakavaca koji pustoše naša polja i prijete izazivanjem gladi među populacijom.” Očito ćemo uskoro doznati je li bio u pravu.