Kanye West se popišao na Grammy

Pokušavajući privući pažnju javnosti na pitanje prava nad autorskim radovima popularni se reper prepustio ludilu

Kanye West prije nekoliko je tjedana imao svoju žutu minutu, ali koja je trajala nekoliko sati, tijekom kojih je na Twitteru iznio cijeli niz suludih informacija, od kojih bismo se s nekima mogli i složiti da način prezentacije nije odavao potpuno rastrojenog čovjeka.

Javnost je ponajviše šokirala snimka Kanyeova pišanja po svojem Grammyju – doduše, tek jednom od 21 koje je u karijeri osvojio – koji je spustio u WC školjku prije olakšavanja. Napravio je to, kaže, kao dio borbe protiv industrije u pokušaju stjecanja vlasništva nad masterima svojih pjesama. Smislio je i slogan “Black Masters Matter”, parafrazirajući ime proturasističkog pokreta koji je posljednjih mjeseci aktivan u SAD-u.

Zgrožen što ne posjeduje svoje mastere zakleo se da neće objavljivati novu muziku sve dok ne izađe iz ugovornih obveza s Universalom i Sonyjem, uspoređujući pozicije umjetnika s onim nekadašnjih robova na plantažama. Smatra se da prava na njegove radove vrijede stotine milijuna dolara pa je logično pretpostaviti da proces stjecanja vlasništva nad njima neće ići glatko.

Iako lud, Kanye sigurno nije glup.