8 puta kada su se Simpsoni prošvercali u svijet elektroničke muzike

Kada je prije nekoliko godina objavila svoj novi album “Utopia”, čak je i eksperimentima i neočekivanom uvijek naklonjena Björk publiku uspjela dodatno iznenaditi povezivanjem koncepta svoje ploče sa – ni više ni manje nego – jednom epizodom omiljenih Simpsona. Ugledni Mixmag stoga je tada, krajem 2017., odlučio čitatelje podsjetiti kako sve to i nije bilo toliko neočekivano s obzirom na dugi staž omiljenih animiranih junaka u svijetu elektronike. Mi vas danas podsjećamo na osam dokaza istinitosti te tvrdnje.

SIMPSONSWAVE
2016. godine, spajanjem audiovizuale nastale pod utjecajem serije i zvuka vaporwava nastao je žanr imenovan Simpsonswave. Jednostavna ideja klipova Simpsona preko postojećih vaporwave traka rezultirala je brojevima i od desetak milijuna pregleda.

DJ STEPHEN HAWKING
U premijernoj epizodi 22. sezone gostovao je i jedan od najvećih i najpoznatijih svjetskih znanstvenika. Što su od briljantnog uma Stephena Hawkinga Simpsoni zatražili? Pa da bude DJ, što drugo?!

BURIAL-IZIRANA VERZIJA “CAN I BORROW A FEELING?” KIRKA VAN HOUTENA
Kada izvođač ima toliko definiran zvuk kao što ga ima Burial, potencijal za parodije je velik, a upravo to se dogodilo 2013. kada je osoba iza YouTube kanala PrayForPatrick objavila obradu očajničke molbe Kirka Van Houtena u stilu Buriala.

VINALOG SEMPLIRAO SIMPSONE
Bratski producentski duo Vinalog 2010. godine je objavio drugo izdanje svoje etikete Relative, a četiri trake dub tekstura i gromoglasnih akorda za društvo su imale i sempl Homerovog telefona.

REKREIRANJE DANCE OMOTA
J King se proslavio po tome što ikoničke omote krucijalnih albuma plesne muzike rekreira postavljanjem likova iz Simpsona u njihove prepoznatljive okvire. Tako je Bart postao Dizzee Rascal na omotu “Boy In Da Corner”, a “Born To Do It” Craiga Davida odjednom je postao album Neda Flandersa.

MANČESTERSKA KLUPSKA VEČER HOMERPALOOZA
Ako više volite da je u klubovima svijetlo i žuto nego mračno, Manchester ima rješenje za vas. Homerpalooza je klupska večer na temu Simpsona na kojoj se vrte trake izvođača koji su se pojavili u seriji – kao što su, recimo, RZA, Common ili Snoop Dogg.

MATT GROENING BIO JE KURATOR FESTIVALA ATP
Autor serije 2010. je godine sudjelovao u organiziranju festivala All Tomorrow’s Parties, a neki od izvođača koje je pozvao bili su Spiritualized, Panda Bear i The XX.

LIL YACHTY REPA O 59 LIKOVA SIMPSONA
Jedan od pionira takozvanog bubblegum trapa, Lil Yachty se 2017. pojavio u showu Jimmyja Fallona i odrepao freestyle o čak 59 likova iz serije.