VIDEO: Bend i publika na koncertu u velikim plastičnim balonima

Vidiš li se na rejvu u velikom plastičnom balonu?

Kada smo u lipnju pisali o showu koji su legendarni avanturisti psihodeličnog popa The Flaming Lips izveli za potrebe televizijske emisije “Late Show with Stephen Colbert”, bili smo uvjereni da će taj nastup pred publikom u svemirskim balonima na napuhavanje ostati tek jednokratna zabava, trik koji nas je imao podsjetiti u kakvim nesigurnim vremenima živimo. Međutim, Wayne Coyne i ekipa mislili su ozbiljno.

A to su konačno bez ostatka dokazali prije nekoliko dana, u utorak 13. listopada, u dvorani Criterion u domicilnom im Oklahoma Cityju, gdje su tu ideju testirali za nadolazeće brojne buduće nastupe, ali su i snimali videospot. Izveli su samo dvije pjesme – dance remix “Assassins Of Youth” i “Brother Eye” – ali je publika vidno uživala u nesvakidašnjosti trenutka.

Naravno, pojavilo se pitanje o održivosti predstavljenog pristupa, jer iako dvorana inače prima čak 4000 posjetitelja, u nju stane samo 100 sigurnosnih balona. No iako pomalo nepraktično i stoga sigurno nešto skuplje, čini se da ovo rješenje doista pruža i vrijednost za novac. Jer ćete se uz to što ćete uživati u muzici moći pohvaliti doista neuobičajenim iskustvom.