Google predstavio alat “Hum To Search” za prepoznavanje pjesama

Mmm mmm mmm mmm nije samo pjesma Crash Test Dummiesa nego i način otkrivanja nepoznatih melodija

Sigurno vam se mnogo puta dogodilo da vam se neka melodija, nekad čak i samo djelić fraze, zakopa u glavu i ne želi je napustiti, što vam ne bi predstavljalo nikakav problem da možete detektirati o čemu se radi. Ali ne možete. Pokušat ćete tada to otpjevati prijateljima, ali ne pomaže – jednostavno nema dovoljno informacija, a vi nastavljate biti opsjedani.

E pa Google je upravo predstavio rješenje za takve slučajeve! Značajka nazvana “Hum To Search” sve nedvosmisleno najavljuje samim svojim imenom; riječ je o alatu koji korisnicima aplikacije Google ili preko Google Assistanta omogućuje da odmumljaju ili odzvižde – a ako i otpjevaju, tim bolje! – melodiju koja im je zapela u glavi, a rezultati će se pojaviti čim prije, čak i ako nemate savršen sluh.

Koristite li mobitel, otvorit ćete posljednju varijantu aplikacije, pritisnuti ikonu mikrofona i izgovoriti “koja je ovo pjesma?” ili kliknuti tipku “search a song” prije nego što zviždite ili mumljate 10 do 15 sekundi melodijskog parazita koji vas je napao. Na Google Assistantu je jednako jednostavno, a alat je dostupan na iOSu na engleskom jeziku te na više od 20 jezika na Androidu.