Slavni londonski klubovi nisu dobili vladinu financijsku pomoć

Među zakinutima su i Printworks, Egg London, Studio 338, Oval Spaces i The Pickle Factory

Dobar dio uglednih londonskih klubova i prostora za koncerte, među kojima i Printworks, Egg London, Studio 338, Oval Space i The Pickle Factory, nije dobio odobrenje za sudjelovanje u vladinoj financijskoj pomoći iz fonda za obnavljanje kulture. Udruga Night Time Industries Association službenim je priopćenjem izrazila svoju šokiranost takvim ishodom naglasivši ekstremno važnu ulogu britanske plesne kulture u državnoj ekonomiji i kulturnoj slici.

“Cijelo nam je vrijeme bilo jasno da fondovi neće moći podržati svakoga te da će mnogi biznisi propustiti ovu priliku, ali s obzirom na važnost nekih od izostavljenih, zabrinuti smo u smislu poštenog promišljanja tipa biznisa i kriterija po kojima su procjenjivani. Stalo nam je da shvatimo kriterije iza donesenih odluka kako bismo znali pravilno reagirati kod sljedećega programa pomoći, ako ga bude, jer ovako gubimo važne biznise i ljude”, stoji u pismu koje je potpisao Michael Kill, direktor NTIA-a.

Reagiranjima su se pridružili i ljudi koji predstavljaju zakinute institucije, među njima i Simeon Aldred iz Printworksa, Jo Splain iz Pickle Factoryja i Oval Spacea te Dan Perrin u ime Studija 338. Svi oni kažu otprilike isto – pokušavajući oslikati svoju važnost i skicirati tko sve ovisi o njihovom što normalnijem funkcioniranju izražavaju svoje žaljenje ovakvim rezultatima.

Naravno, neki su pomoć i dobili. U prvoj rundi ukupno je podijeljeno oko 257 milijuna funti, na 1385 adresa klubova, organizacija, festivala, agencija, promotora i drugdje. Primjerice, platforma Resident Advisor potpomognuta je sa 750 tisuća funti, a Boiler Room dobio je 791 tisuću.