Reklama za patike Jugoplastika oslikava vezu ćevapa, psovanja i košarke

Vremena u kojem je splitska tvornica Jugoplastika godišnje za Adidas proizvodila 4,5 milijuna sportskih torbi sjeća se Paško Tomić, rezervni centar trofejne generacije kluba

Kultni proizvođač sportske opreme Adidas prije nekoliko je dana košarkaške fanove i nostalgičare razveselio svojim novim proizvodom – patikama dizajniranima u čast splitske Jugoplastike, i službeno proglašenog najboljeg europskog košarkaškog kluba 20. stoljeća. Ta je ekskluzivna serija patika sada dobila i zaista sjajnu i duhovitu reklamu.

Vremena u kojem je splitska tvornica Jugoplastika, po kojoj je klub i dobio svoje ime, godišnje za Adidas proizvodila 4,5 milijuna sportskih torbi sjeća se Paško Tomić, rezervni centar trofejne generacije Jugoplastike, koja je tri puta zaredom bila osvojila naslov klupskog prvaka Starog kontinenta.

On slikovito dočarava kako se živjelo i treniralo u to doba – Paško prije treninga bezbrižno smaže velike ćevape s lukom i ajvarom, ali mu to ništa ne smeta, nego bez problema zabija iz svih pozicija. Kada ipak promaši, fino se zadere: “U pičku materinu!” Ekskluzivna verzija modela Adidas Forum High nazvana Jugoplastika slavi “košarkašku kulturu Balkana”, a, ruku na srce, malo je što balkanskije od opisanih scena.