Upoznajte neobične časne sestre koje nude blaženu marihuanu

Kao i sve druge časne sestre, ljudima žele pomoći pronaći mir i dobro. Kao nijedne druge časne sestre, to čine uzgajajući kanabis!

Kalifornijski gradić Mercad ne razlikuje se previše od drugih mjesta u kojima je marihuana zabranjena, kao ni po tome da među njegovim stanovnicima ipak ima onih koji se domišljaju kako kršiti zakone da bi mogli uživati u svojoj omiljenoj biljci. Međutim, sumnjamo kako takvu vrstu građanskog protesta u drugim gradovima predvode nitko drugi do – časne sestre!

Sestra Darcey i sestra Kate iz Sestrinstva doline (Sisters of the Valley) tvrde kako se zabrane i pravila na njih ne odnose te jamče kako proizvodi od trave koju one uzgajaju itekako uspješno pripomažu u smanjivanju i ukidanju najrazličitijih fizičkih bolova i duševnih boli. Stoga bez ikakvog krzmanja i nakon tri godine nastavljaju brižno i predano uzgajati svoje biljke. “Naša medicina je medicina i naša marihuana nije psihoaktivna, ali iako se u principu bavimo konopljom, svejedno se zalažemo za cjelokupnu legalizaciju”, kažu sestre.

Korisnici radosno potvrđuju kako su im njihovi proizvodi pomogli pri artritisu, migrenama, zubobolji i čemu sve već ne, što se svakako lijepo slaže s nastojanjem sestara da jedan dio svojega radnog tjedna posvete dobroj borbi za dobrobit ljudi njihove zajednice. Ne čudi, međutim, da ove časne sestre zapravo nemaju izravne veze sa službenom Katoličkom crkvom te da je njihova konfesija više spiritualna nego tradicionalno religijska. Njihovo vlastito sveto trojstvo uključuje poštovanje majke Zemlje, brigu o ljudima kroz medicinu i njihov progresivni aktivizam. Prije nego što potrebitom kupcu pošalju ono što je naručio online, uz pošiljku se ipak i pomole.

Priča o nekonvencionalnim časnim sestrama je, naravno, zainteresirala mnoge pa je filmaš Rob Ryan o njima snimio i dokumentarac “Breaking Habits”.