Richie Hawtin se uz novi EP nakon 20 godina vraća plesnom podiju

EP "Time Warps" će biti prvo izdanje etikete From Our Minds, svojevrsnog produžetka Hawtinove kultne etikete Plus 8

Legendarni Richie Hawtin sutra, u petak 27. studenog, nakon dugog čekanja konačno izbacuje svoj novi EP namijenjen plesnim podijima. “Time Warps” tako će stilom i pristupom naslijediti “Minus Orange” iz sad već i pradavne 1999. godine, a bit će to prvo izdanje etikete From Our Minds, svojevrsnog produžetka Hawtinove kultne etikete Plus 8.

Malo tko se u svijetu techna može mjeriti s Hawtinom po utjecaju i doprinosu sceni, a nakon desetljeća muzike koju je objavljivao pod pseudonimima Plastikman ili F.U.S.E. te koju je kurirao na etiketama kao što su M_nus, Plus 8 ili Probe sada se vraća klubu s dvije dugometražne trake. Ukupnog trajanja od preko 30 minuta, “Time Warps” kanalizira iskrivljenu percepciju protoka vremena kakva je svakako obilježila godinu na izmaku.

Uz naslovnu traku, na izdanju se nalazi i njezin alternativni mix “Time Stands Still”, a EP će se sljedećeg mjeseca pojaviti i na vinilu. Video za “Time Warps” Hawtin je snimio s dugogodišnjom suradnicom Barbarom Klein.

Vinilno izdanje izlazi tjedan dana kasnije, u petak 4. prosinaca, a bit će proizvedeno u pogonima firme Deepgrooves, koja će koristit reciklirani vinil, 100% reciklirani karton i biljnu tintu.