Legendarni zagrebački klub Sirup oprašta se trostrukom kompilacijom

Kompilacija "Sweet Sounds of Sirup - Healing Sounds of Zagreb Earthquakes 2020." sadrži ekskluzivne skladbe nastale isključivo za ovu priliku

Pokrenut sad već nevjerojatno davnog 1. siječnja 2009. godine, zagrebački je klub Sirup izgradio zaslužen status jednog od omiljenih izlazišta partijanera profinjenijeg ukusa, zadržavši svoj imidž kroz sve godine rada. Kao klub fokusiran na elektroničku produkciju zagrebački je (i sveukupno hrvatski) klabing odveo na višu razinu, koja je išla paralelno s aktualnim europskim i svjetskim trendovima.

Popis imena koja su kroz sve te godine rada, bilo na Donjim Sveticama, bilo u Paromlinu, gdje se Sirup bio preselio, nastupila u klubu nedvojbeno je fascinantan. Uz domaće majstore koji su se u njemu predstavljali i profilirali, u klubu su svirale legende i zvijezde kao što su, među ostalima, Andrew Weatherhall, Fred P, Ivan Smagghe, Daniel Bell, James Holden, Jamie Jones, Jeniffer Cardini, Technasia, KiNK, Justin Martin, Legowelt, Terence Fixmer, Luke Slater, Luomo, Kenny Larkin, Juan McClean, Craig Richards, LoSoul, Mr C, Seth Troxler, Steffi, Efdemin, Miss Fitz, Moritz Von Oswald, Motor City Drum Ensemble, Dax J, Shed, Sonja Moonear, B. Traits ili The Analogue Cops.

No svemu što je lijepo ipak nekad dođe kraj, a klub Sirup svoj je kraj odlučio označiti pravim poklonom svojoj vjernoj publici – trostrukom vinilnom kompilacijom producenata s domaće scene. Kao njezini urednici inicijativu su pokrenuli Jan Kinčl i Nenad Barić (Funk Guru), u izolacijsko doba aktualne pandemije početkom proljeća ove godine dodatno motivirani posljedicama zagrebačkih potresa. Kompilacija stoga i nosi ime “Sweet Sounds of Sirup – Healing Sounds of Zagreb Earthquakes 2020.”, a sadrži ekskluzivne skladbe nastale isključivo za ovu priliku.

Abecednim redoslijedom na njoj se nalaze Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinović, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH i Zarkoff, a ova posveta Sirupu objavit će se u razdoblju od travnja do prosinca 2021. godine, popraćena i digitalnim formatima (download/stream).

Najavni singl će se pojaviti i prednarudžba krenuti početkom godine, a mjesec dana prije izdavanja bit će pokrenuta i crowdfunding kampanja kao pomoć prikupljanju sredstva za ovaj iznimno ambiciozni i još vrjedniji projekt. Svi koju (pri)kupe sva tri izdanja dobit će i box u koji će ih moći smjestiti i na taj način kompletirati vizualno pakiranje izdanja, istovremeno zarađujući i knjigu o Sirupu, koja će se moći nabaviti i kao posebno tiskano izdanje.