DJ umjetna inteligencija pušta muziku koju kreira umjetna inteligencija

DJ kojeg pokreće umjetna inteligencija samostalno će i autonomno kreirati neprestan flow uvijek nove muzike koja se prilagođava svim vrstama raspoloženja i okoliša

Dok se vjerojatno najneočekivanija godina bliži kraju, u samoj ciljnoj ravnini smo dobili još jednu vijest koja bi nekada graničila s nemogućim. Danas, doduše, znamo kako je sve moguće pa ima smisla kako je virtualna muzička reality platforma Sensorium – koja inače surađuje sa živim titanima kao što su Carl Cox ili Armin van Buuren – najavila kako radi na osmišljavanju i kreiranju DJ-a umjetne inteligencije.

Prvi svjetski DJ kojeg pokreće umjetna inteligencija samostalno će i autonomno kreirati neprestan flow uvijek nove muzike koja se prilagođava svim vrstama raspoloženja i okoliša, što u praksi znači kako će se fanovi kad god to požele moći ulogirati u virtualne rejvove te slušati muziku koja vrti avatar DJ-a. Svu muziku stvarat će aplikacija Mubert.

Mubert naglašava kako se sva muzika može generirati u stvarnom vremenu, što omogućuje umjetna inteligencija koja ima pristup gigantskoj bazi semplova od kojih može stvarati svoje trake. S prikupljenih 100 milijuna dolara i plodnim partnerstvima sa slavnim DJ-ima, Sensorium si je stvorio sjajnu odskočnu dasku za lansiranje u 2021. godini.