Nova teorija zavjere: Krivac za koronavirus je pedala za gitaru

Shematski prikaz pedale za gitaru maskiran u navodni dijagram podmuklog cijepljenja

Da 2021. godina za svojom prethodnicom ne zaostane ni po pitanju suludih objašnjenja zbivanja oko svjetske pandemije koronavirusa pobrinula se friška teorija zavjere po kojoj je glavni negativac u trenutnoj pojavi i širenju koronavirusa ni manje ni više nego – gitarska pedala!

Prije nekoliko dana jedan je softverski inženjer tvitao kako je u Italiji viralna postala slika za koju se tvrdi da predstavlja dijagram koji dokazuje da se 5G čipovi ugrađuju u cjepivo za covid-19, postajući tako nastavak opasno raširene zablude da su novi tornjevi za sustav 5G odgovorni za širenje covida-19. Nekome tko nikada prije nije radio ni na kakvom elektroničkom uređaju mapa tajanstvenih brojeva i slova mogla bi svakako predstaviti bilo što pa su neki i povjerovali u navedenu namjeru dijagrama.

No radilo se o nečemu potpuno suprotnom – o shematskom prikazu gitarske pedale BOSS MT-2 Metal Zone! Iako je nacrt sadržavao standardnu muzičku terminologiju – natpisi “BASS”, “TREBLE” ili “VOLUME” zaista su poznati i laicima, koji možda ne poznaju sistem funkcioniranja gitarskih pedala, ali su barem nekad u životu imali muzičke linije – brojni su popušili priču valjda samo zbog dodane jeftine reference na 5G.

“Ovdje u Italiji ljudi su počeli dijeliti ovu fotku tvrdeći da je to dijagram 5G čipa koji je umetnut u cjepivo protiv covida-19”, napisao je Mario Fusco dodajući za kraj i jednu rokersku šalu: “U stvarnosti je to električni krug papučice gitare pa vjerujem da bi stavljanje toga u cjepivo bila izvrsna ideja!”

https://twitter.com/mariofusco/status/1343547724013187072