Berlinski klupski život u normalu se neće vratiti do kraja 2022.

Predsjednica komisije za klubove Pamela Schobeß urgirala je kod vlade da klubovima osigura daljnju financijsku potporu

Pamela Schobeß, predsjedajuća berlinske klupske komisije, smatra da se noćni i klupski život u tome gradu nažalost u stanje kakvo smo poznavali prije svjetske koronakrize neće vratiti sve do kraja sljedeće (2022.) godine. Kao voditeljica lokalnoga kluba Gretchen situaciju poznaje i iz prakse, a agenciji dpa se opet požalila kako se “klubovi uvijek prvi zatvaraju, a posljednji otvaraju”.

Dodala je kako će i od vlade tražiti da se mjere financijske pomoći, koje za sada vrijede do lipnja ove godine, produlje jer se čini kako 2021. godina neće biti nimalo bolja od lanjske 2020. godine, kada je riječ o radu noćnih klubova.

“Sve dok postoji rizik eksponencijalne infekcije i smrti od covida-19, povratak na plesne podije se ne može očekivati. Koronakriza intenzivira kapitalističke nepravde i nejednakosti te ojačava društvenu podjelu pa se ekonomski uvjeti za bezbrižan klabing također znatno pogoršavaju. Do koje se mjere berlinska party-situacija u kojoj smo uživali prije korone može obnoviti ne može se predvidjeti”, stoji u priopćenju komisije.