Penzioneri čekaju cjepivo, a policija došla prekinuti ilegalni rejv

Čekajući cijepljenje protiv covida-19 koje je kasnilo zbog zapinjanja dostave zaliha 80-godišnji vozači su kruzali kvartom

Policija britanskog Essexa nedavno je po zadatku krenula na poprište od strane prerevnih građana prijavljenoga ilegalnog rejva, ali su službenici po dolasku shvatili kako golemi sumnjivi red čine tek penzioneri koji čekaju na cijepljenje protiv covida-19 ispred Freemason’s Saxon Halla u Southendu.

“Bilo je zaista duhovito kad su policajci kojima je prijavljeno kako se u Saxon Hallu odvija rejv primijetili samo gomilu 80- i 90-godišnjaka u kolicima i sa štapovima za hodanje kako strpljivo čekaju svoje cjepivo”, izjavio je lokalni vijećnik Dennis Baum. Naravno, nekolicina njih je zbog svega glasno negodovala, ali većina je ipak bila zahvalna na mogućnosti cijepljenja, pa makar i uz kratkotrajni prekid u vidu policijske intervencije.

Gužva koja je podsjetila na rejverska okupljanja iz nekih drugih vremena nastala je zbog toga što je cjepivo kasnilo u odnosu na najavljeni početak projekta u 9:10 ujutro, a uskoro se zaliha i iscrpila pa je kvart obilovao automobilima više nego inače. Brzu reakciju policije svakako možemo pohvaliti, ali dojavljivač bi si mogao malo provjeriti vid. Ili je to napravio netko od penzionera kako bi što prije došao na red?